Şile Belediyesi, yaşanan deprem felaketi sonrası Hatay’ın Antakya ilçesinde aşevi ve sosyal yardım noktası kurdu.

Her yıl Şile’de büyük coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na bu yıl 150 depremzede çocuk ve aileleri de katılacak.

Marina mevki etkinlik alanında düzenlenecek olan ve birbirinden eğlenceli atölye ile etkinliklerin yer alacağı şenlikte Antakya’dan gelen çocuklar doyasıya eğlenecek. 23 Nisan coşkusuna depremzede çocukların da katılmasının çok anlamlı olduğunu belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Bu yıl düzenleyeceğimiz 23 Nisan şenliğimiz bizler için farklı bir anlam ifade ediyor. Antakya’dan gelecek olan çocuklarımız ve ailelerini hem ilçemizde misafir edeceğiz hem de onları 23 Nisan coşkusuna ortak edeceğiz. Tüm çabamız çocuklarımızın yüzünün gülmesi, onların mutluluğu ve geleceği için. Bu zor süreci atlatırken yanlarında olmaya söz verdik. Çocuklarımızın yüzündeki bir tebessüm bizim için ömre bedel” diye konuştu.

AŞEVİ İLE ÖNCE GÖNÜLLER DOYDU

Şile Belediyesi tarafından 2020 yılında hizmete açılan aşevi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan ve ihtiyaç sahibi vatandaşların da yanında. Tüm ilçe kapsamında Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine sıcak yemek götüren şevi, önce gönülleri doyurdu. Şile Belediyesi mobil ekipleri her gün 130 haneye sıcak yemek ulaştırarak, vatandaşların evlerine yemek götürüyor.

RAMAZAN GEZİLERİ DEVAM EDİYOR

Şile Belediyesi her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiği ve geleneksel hale gelen Ramazan ayı gezilerine bu yıl da büyük bir katılım ile devam ediyor. İstanbul’un kadim camilerini kapsayan ve 2 farklı rotada gerçekleşen gezilerde Şileli vatandaşlar, Çamlıca Camii, Hz. Yuşa Türbesi, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii ve Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret ederek ibadet etme fırsatı buluyor. Şile Belediyesi personelleri rehberliğinde ücretsiz gerçekleştirilen Ramazan gezileri hafta sonları da dahil olmak üzere her gün düzenleniyor. Şileli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Ramazan gezilerine 7’den 70’e her yaştan vatandaş katılıyor.

CAMİLERİMİZ TERTEMİZ OLDU

Cami temizlik ve dezenfekte çalışmalarını yıl boyunca rutin olarak sürdüren Şile Belediyesi, temizlik çalışmalarına Ramazan ayı boyunca da titizlikle devam ediyor. Ramazan ayı başlamadan önce Şile ilçesinde bulunan tüm camiler Şile Belediyesi ekiplerince dezenfekte edildi. Vatandaşların özellikle Ramazan ayı boyunca yoğun olarak kullandığı camilerde detaylı temizlik ve bakım çalışmalarına imza atan Şile Belediyesi ayrıca cami bahçesi peyzaj çalışmalarını da gerçekleştiriyor.

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Şile Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi aile ve vatandaşlara Ramazan ayında gıda kolisi yardımında bulunuyor. Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından titiz ve detaylı incelemeler ile belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan ayı boyunca temel gıda malzemelerinden oluşan gıda kolileri ulaştırılıyor. Diğer yandan deprem felaketinden etkilenen Hatay Antakya ilçesine de gıda kolisi yardımları Ramazan ayı boyunca depremzede vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediyor.