Medya sektöründe denetimleri sıkılaştıran Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) müracaat eden Amazon Prime Video ve Netflix'in lisans aldığı açıklandı. Söz konusu yayın platformları, RTÜK'ten aldıkları geçici izin ile yayın faaliyetlerine devam ediyorlardı. Geçtiğimiz aylarda bir uyarı yapan RTÜK, ulusal ve uluslararası kuruluşların yayına devam edebilmesi için lisans alması gerekitğini belirtmişti.

Amazon Prime Video ve Netflix lisans aldı

RTÜK Üst Kurulu, Başkan Ebubekir Şahin liderliğinde toplandı. Toplantıda internet ortamında isteğe bağlı olarak yapılan yayıncılık lisans başvurularına ilişkin değerlendirme yapıldı. Geçici yayın iznini kullanarak yayın yapan platformlardan Amazon Prime Video, Netflix, TV8, Diyanet TV, Fizy ve Powerapp Music'e 10 yıl boyunca geçerli olacak isteğe bağlı yayın hizmeti (İBYH) lisansı verildi.

Ayrıca logo/çaprı işaretli kuruluşlardan 'On Medya'nın internet platformlarında radyo ve TV lisansı ile yayın yapmasına yetki verilirken, 'TV+' kuruluşuna da internet platformlarından iletim yapma yetkisi tanındı.