İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kur'an'ı Türkçe bir şekilde okutmasına tepki gösteren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İslam'ın özü ve şekli ile bir bütün olduğuna dikkat çekerek, İBB tarafından yapılan bu saygısızlığa karşı sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. Altun, bu saygısızlığın hangi hesaplamalarla yapıldığını gayet iyi bildiklerinin altını çizdi.

'TÜRKİYE ZORLU MÜCADELE SONRASINDA HOŞGÖRÜ DİYARINA DÖNÜŞTÜ'

Sosyal medya platformu Twitter üzerindeki resmi hesabından bir açıklamada bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin yaşadığı onca badireye, inanç özgürlüğüne getirilen kısıtlama ve engellemelere rağmen, uzun yıllar boyunca süren zorlu mücadele sonrasında bu toprakların tekrardan demokrasi ve hoşgörü diyarına dönüştüğünü kaydetti.

Fotoğraf: Fahrettin Altun resmi Twitter hesabı

MEVLANA'NIN YIL DÖNÜMÜNDE TÜRKÇE KUR'AN OKUTTULAR

Hoşgörü dendiği zaman akıllara ilk gelen Hazreti Mevlânâ'nın ölüm yıldönümünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kur'an-ı Kerim'i Türkçe bir şekilde okutmasının geçmiş yıllardaki kötü hatıraları tekrardan canlandıran kahredici bir olay olduğunu söyleyen Altun, İlahî kelamın usulüne aykırı olarak, Kur'an'ı özünden koparır gibi sözde bir sema gösterisi düzenleyip Ku'ran'ı Türkçe olarak okumanın, İslam kaideleri arasındaki 'hoşgörü' kelimesinin altında yeri olmadığını söyledi.