Yunanistan'ın Navtex'leri ile alakalı bir açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu konunun Yunanistan tarafından istismar edildiğini dile getirerek, "Yaptıkları tacizden başka şey değil. Komşuluk ilişkilerini de ihlal ediyor. Yunanistan, Türkiye ile bir görüşme yapmak yerine gidiyor Avrupa Birliği'nden, başka yerlerden medet umuyor. Yunanistan'ın bu tarz yöntemlerin bir sonucu olmadığını görmeleri lazım." dedi.

'BİZİM KİMSENİN HAKKINDA GÖZÜMÜZ YOK'

İşte MSB Bakanı Akar tarafından yapılan açıklamalar

Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gelişmelerle ilgili konuşan Bakan Akar, "Kimsenin hukukunda veya hakkında gözümüz yok. Bizler diyalog kurmaktan, iyi komşuluk ilişkileri geliştirmekten, problemlere bulunacak çözümlerin siyasi yollarla bulunmasından yanayız. Bunu sonuna kadar destekliyoruz. Her türlü görüşmeye de olumlu olarak yanıt verdik. Ama bunlara rağmen gereken karşılığı aldık mı? Maalesef alamadık ancak almayı ümit ediyoruz."

'DOSTLUKTAN YANA OLMAMIZ TAVİZ ANLAMINA GELMİYOR'

Türkiye'nin dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinden yana taraf olması, taviz anlamına gelmiyor. Yanlış anlaşılmamalı ve böyle yorumlanmamalı. Ölürsek şehit oluruz, kalırsak da gazi, bu çok nettir. Bu kapsamda hukukumuzu, hakkımızı savunmak üzere Akdeniz ve Ege'de yapılması gereken her şeyi yaptık, yapmayı da sürdüreceğiz. Devletimizin ve ilgili bakanlıkların alacağı kararlar kapsamında bilimsel, teknik çalışmalara ve inceleme, arama çalışmalarına bizler de güvenlik sağlama hususunda hazırlığımızı yaptık.

'NAVTEX KONUSUNU İSTİSMAR EDİYORLAR'

Yunanistan, Navtex konusunu istismar ediyor. Üç ay içinde onlarca NAVTEX ilanı yapıldı ama bunların yalnızca ikisi kullanıldı. Bu ancak tacizdir. İyi komşuluk ilişkilerine de ayrıca aykırıdır. Bunun anlaşılmasını istiyoruz. Eğer iyi komşuluk ilişkisi diyorsak bunları mantıklı ve makul bir düzeyde tutmamız gerekiyor. Bu anlaşılmalı. Ama maalesef bu hem tartışmaları ortaya çıkarıyor, hem de toplumların huzurunun bozulmasına neden oluyor. Bu hususta Yunanistan'ı aklıselim, mantıklı ve makul olmaya çağırıyoruz.

S-400 FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİ

Türkiye'nin füze savunma sistemine ve uzun menzilli bölgesel hava savunma sistemine ihtiyacı var. Bununla alakalı çalışmalar 90'lı yıllar itibarıyla yapılmaya başlandı.

DOSTLARIMIZIN BU YANLIŞLARINDAN DÖNECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Türkiye'nin de ortağı olduğu F-35'lerle alakalı kararın makul, mantıklı, doğru, uluslararası hukuka, ticari ve ekonomik kurallara uygun olmadığını bir kez daha söylüyoruz. Umuyorum ki müttefiklerimiz, dostlarımız bu yanlışlarından geri dönecektir.