Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul gören Azerbaycan tezkeresiyle ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

Akar, Mehmetçik'in en kısa zamanda yola çıkarak Azerbaycan'da görevinin başına geçeceğini duyurdu. Ayrıca Yunanistan ve Türkiye arasındaki Doğu Akdeniz ve Ege gerilimine de değinen Bakan Akar, Türkiye'nin uzattığı dostluk elinin Yunanistan tarafından itildiğini beyan etti.

KARA KUVVETLERİ, ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

MSB Bakanı Hulusi Akar, önemli gündem konularına değindi. Bakan Akar, Kara Kuvvetleri'nin çalışmalarının tamamladığını ve Mehmetçik'in en kısa sürede Azerbaycan'a giderek görevinin başına geçeceğini duyurdu. 

Bakan Akar, bazı Batılı yazarların ve aydınların Azerbaycan'ı barbarlıkla, yakıp yıkmakla suçlamalarına ilişkin de açıklama yaptı. Akar, Azerbaycan ordusuna böyle bir yakıştırma yapmanın büyük bir hata ve gaflet olduğunu vurguladı.

"YUNANİSTAN EN YANLIŞ HAREKETİ YAPIYOR"

Türkiye'nin, komşusu Yunanistan ile arasındaki Doğu Akdeniz ve Ege gerilimi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Akar, Türkiye'nin komşusuna bir dostluk eli uzattığını, ancak Yunanistan'ın bu ele karşı çok yanlış hareketler yaptıklarını ifade etti.