İçerdiği kurkumin maddesi sayesinde araştırılan ve sindirim problemlerine iyi geldiği tespit edilen zerdeçalın sarımsak, zencefil ve tarçın gibi bitkilerden daha yaralı olabileceği düşünülüyor. Uzmanlar özellikle bu bitkinin taze halinin tüketilmesi gerektiğini savunuyor. Bunun nedeni ise taze haldeki zerdeçalda bulunan kurkumin ve uçucu yağların daha etkili olduğunu belirtiyor.

2012 yılından ABD'de yapılan bir araştırmada kalp ve damar sağlığı için belirli besin takviyelerin yapılması gerektiğini ve bunlar içinde en etkili olanın zerdeçal olduğu açıklanmıştır.

Güçlü antioksidan etkisi olan zerdeçal baharatı vücuttaki tüm iltihabı temizlediği ve bağışıklığı güçlendirdiği ayrıca da çağın hastalığı olan kanserle savaşmaya yardımcı olduğu ortaya çıkarılmıştır.

Her gün sabah kahvaltısında 150 mili gram zerdeçal tüketilmesi kalp faaliyetlerini artırır.

KAHVALTIDA ZERDEÇAL YERSENİZ NE OLUR?

Kahvaltıda tüketilen menemen tavada yumurta gibi yiyeceklere baharat olarak eklenmesi önerilen zerdeçal, vücudun gün boyu alacağı toksinleri atmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır. Özellikle mide duvarını güçlendirerek reflü ve ülser gibi yaşam kalitesini düşüren hastalıkların yaşanmasının önüne geçer. Yemek sonrası yaşanma ihtimali olan hazımsızlığın riskini azaltır. Gün boyu kan basıncını dengeler ve kanı temizler.