Geçtiğimiz günlerde 8 bin asker, Bölgesel Kürt Yönetimi ve merkezi hükümeti tarafından ortak mutabakata varılması sonucunda Sincar'a konuşlandırılmıştı. Bir bahane ile önce Kandil'e konuşlanan terör örgütü, Yezidi halkı nüfusunun yoğun olduğu Sincar'a yerleşmişti. Sincar'daki PKK'lı teröristlere son bir çağrı yapılmış, bölgeyi boşaltmaları için 30 gün süre verilmişti. Bu doğrultuda tam 8 bin asker ve polis gücü Sincar'a gönderilmişti.

PKK'LILAR SİNCAR'I TERK ETTİ

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, bölgedeki sıcak gelişmeleri aktardı. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci tarafından yapılan açıklamaya göre, Sincar'da bulunan tüm silahlı yapıların Sincar'ı terk ettiği ortaya çıktı.

Hafaci, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile merkezi yönetim arasındaki anlaşma doğrultusunda, Sincar'daki arazi bölgesinin kontrolünü ve güvenliğini sağlama görevi, federal güçlere aittir. Anlaşmanın zemininin hazırlanmasıyla ilgili olarak, PKK'ya bağlı gruplarla istişare sürecinde büyük bir çaba harcandı. Sincar'daki güvenlik dosyası, artık Batı Ninova Operasyonlar Komutanlığı'nın sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı.

TÜRK GÜVENLİK GÜÇLERİ HENÜZ TEYİT ETMEDİ

Türk güvenlik kaynaklarının durumu ihtiyatlı bir şekilde takip ettiği, ancak PKK mensubu teröristlerin, Sincar bölgesinden çıkış yaptığını henüz teyit etmedikleri belirtildi.