30 Aralık 2020 güncel koronavirüs tablosu yayınlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da her zaman olduğu gibi sosyal medya platformu Twitter'da bulunan resmi hesabı üzerinden tabloyu paylaşarak günlük değerlendirmede bulundu.

Bakan Koca, son 24 saatte meydana gelen koronavirüs hasta, vaka ve ölü sayısını paylaştı. Güncel verilere bakıldığı zaman yoğun bakımda tedavi gören ve ağır hasta konumunda bulunan hastaların sayısında azalma yaşandığı görülürken, ölü sayısında herhangi bir düşüş ne yazık ki söz konusu olmadı. İşte güncel koronavirüs tablosu 30 Aralık...

30 ARALIK KORONA HASTA, VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Türkiye genelinde, son 24 saat içinde koronavirüs hastası olan 272 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısında geçmiş günlere kıyasla herhangi bir azalma söz konusu olmadığı görüldü. Geçtiğimiz gün toplam 184 bin 415 adet test yapılırken; 15 bin 692 kişi daha koronavirüse yakalandı, hasta sayısının ise 2 bin 612 olduğu görüldü. Öte yandan alınan tedbirler meyvesini verdi ve iyileşen sayısı, vaka sayısının üzerinde seyrederek 20 bin 192 oldu.

AĞIR VE YOĞUN BAKIM HASTA SAYISI DÜŞÜŞTE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vakaları Twitter hesabından değerlendirdi. Geçtiğimiz gün 2 bin 612 yeni hasta tespiti yapıldığını dile getiren Koca, ağır hasta ve yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının düşmeyi sürdürdüğünü bildirdi. Bakan Koca, bu düşüşün vefat sayısına da yansıdığını görmeyi yakın zamanda umut ettiğini dile getirerek, "Birlikte mücadele virüsü yener." sözlerini kaydetti.