Yeni tip koronavirüs (covid-19), Türkiye'deki etkisini göstermeye devam ediyor. Bu bağlamda günlük vaka sayıları şiddetli bir şekilde artış gösterdi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, vaka sayılarındaki artışın önüne geçebilmek için yeni bir tavsiye kararında bulundu.

Tavsiye kararı, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında görüşüldü. Ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni koronavirüs genelgesi kapsamında, hafta içi ve hafta sonu belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi.

65 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK?

Genelgeye göre hafta içi geçerli olacak şekilde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar, belirli saatler dışında sokağa çıkamayacak. Buna göre, 65 yaş üstü vatandaşlar sabah saat 10:00 ile öğlen saat 13:00 arasında dışarı çıkmakta serbest olacak.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

20 yaş altı vatandaşlar, yani 01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğmuş kişiler; 65 yaş üstü vatandaşların hemen ardından sokağa çıkabilecek. Buna göre, saat 13:00'da 65 yaş üstü vatandaşlar için biten sokağa çıkma izni, 20 yaş altı için başlayacak.

Gençler saat 13:00 ile saat 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam ediyor mu?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı tüm vatandaşlar için uygulanacak. Kısmi olarak uygulanan yasak kapsamında, sabah saat 10:00 ile akşam saat 20:00 arasında dışarı çıkmak serbest olacak. Bu saatler dışında dışarı çıkan vatandaşlara ceza kesilecek.

Yasağın ne zaman biteceğine ilişkin herhangi bir tarih belirlenmediğinden ötürü, sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar sürecek.