Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu ise tüm vatandaşlar için belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulandı. Vatandaşlar sabah saat 10:00 ve akşam saat 20:00 arasında dışarı çıktı. Bu saatler dışında sokakta bulunan vatandaşlara ceza kesildi. Gelen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağına uymayan 9 bin 583 kişiye ceza kesildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YENİ KORONAVİRÜS GENELGESİ

Kabine Toplantısı sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir koronavirüs (kovid-19) genelgesi yayınlanmıştı. Genelgede yer alan bilgilere göre hafta içi saat 10:00-13:00 arasında 65 yaş üstü vatandaşlar, saat 13:00-16:00 arasında ise 20 yaş altı vatandaşlar sokağa çıktı. Geri kalan yaş grupları bu yasaktan etkilenmedi.

Hafta sonu ise tüm yaş grupları sabah saat 10:00 ve akşam saat 20:00 arası sokağa çıktı. Geri kalan zaman dilimlerinde sokağa çıkanlara idari veya adli işlem uygulandı.

Tam 9 bin 583 kişiye ceza kesildi

Mini koronavirüs edbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayan kişilere adli ve idari ceza uygulandığı belirtildi. Sokağa çıkma yasağına uyulup uyulmadığının gözlenmesi için İstanbul'un hemen hemen her köşesinde polis ekipleri yer alıyor.