YAŞAM
11 Aralık 2020, Cuma, 17:45

Sokağa çıkma kısıtlamasından önce araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu, İstanbul'daki trafik durumu havadan görüntülendi.

Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, bu akşam saat 21.00'dan başlayarak Pazartesi saat 05.00'a kadar devam edecek. Bu doğrultuda kısıtlamaya hazırlanan büyükşehir İstanbul'da yoğun trafik kuyrukları oluştu. Binlerce araç, kilometrelerce trafik kuyruğu oluşmasına sebep olurken, İstanbul'daki trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

56 SAATLİK SOKAK KISITLAMASI BAŞLIYOR

İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamasından önce trafik yoğunluğu yüzde 65 seviyesine kadar yükseldi. E-5 ile TEM Otoyolu'nda trafik yoğunluğu oluştu. Sokağa çıkma yasağının bugün saat 21.00'dan itibaren başlayarak Pazartesi günü saat 05.00'da son bulmasından ötürü vatandaşlar aceleyle evlerine yetişmeye çalışırken, trafik yoğunluğu iyice yükseldi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YOĞUNLUK

İBB'nin trafik uygulaması, trafik yüzünden kıpkırmızı oldu. TEM Otoyolu ve E-5 karayolu üzerinde oluşan trafik kuyruğu, drone vasıtasıyla havadan görüntülendi. Ayrıca toplu taşıma araçlarında da büyük yoğunluk yaşandı. Metro ve metrobüs hatları, yoğun olarak kullanıldı.