YAŞAM
07 Eylül 2020, Pazartesi, 17:28

Geçtiğimiz günlerde Radyo Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) popüler dizi ve film platformu Netflix'e, çocuk istismarı içerdiği iddia edilen 'Cuties' adlı yapımı için para cezası kesmiş, yapımın yayından kaldırılmasını talep etmişti.

Sosyal medyada büyük tepki gören Netflix'in skandal yapımlarından 'Cuties' (Türkçe adıyla Minnoşlar) filmi, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) uyarısıyla bugün Türkiye kataloğundan kaldırıldı.

Konuya yönelik yazılan uzman raporu şu şekildeydi:

"Çocukların erken yaşta yetişkin yaşantısı içinde yer aldığı, istismar ve kötüye kullanım içeren bir yapımın potansiyel çocuk istismarı davranış örüntülerini ortaya çıkarabileceği" değerlendirmesi üzerine RTÜK, bahse konu yapımla Netflix'in, 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesinin 1. fıkrasının (ğ) bendinde yer alan "Yayın hizmetleri….. Çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez."

Netflix'in söz konusu kuralı ihlal etmesinin ardından yapılan toplantıda oy birliği ile yapımın yayından kaldırılmasına karar verildi.

FİLMİN KONUSU

Netflix'te 9 Eylül tarihinde yayınlanması planlanan "Cuties" filmi, 11 yaşındaki Amy isimli çocuğun dansçı olması macerasını anlatıyor. 96 dakikalık filmin yönetmeni Maimouna Doucoure, 2020 Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması Drama dalında En İyi Yönetmelik ödülünü kazandı.

Dizi daha yayınlanmadan sosyal medyada büyük tepki topladı.