Önceki gece Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçelerinde şiddetli yağış sonucu sel felaketi yaşandı. Can kaybı olmaması tek teselli olan felakette 497 araç, yaklaşık 100 konut ve 920 iş yeri hasar gördü.

Devletin tüm ilgili birimleri sel bölgesine giderek gerekli incelemeleri yerinde yaptı. Vatandaşın zor gününde yanında oldu.

Bölgede temizlik ve hasar tespit çalışmaları sürerken Bakan Soylu selzede bir vatandaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüştürdü. Adının Zülfiye Ceylan olduğu öğrenilen 75 yaşındaki vatandaş ile Erdoğan arasında samimi bir diyalog yaşandı. Erdoğan, Zülfiye Teyze'ye "İyi pide yapabiliyor musun?" diye sorarak ziyaret sözü verdi.

3 BAKANDAN ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

Kumluca'daki sel felaketi sonrası balçıkla kaplanan yollarda temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Esnaf, iş yerlerini; ev sahipleri de su basan konutlarını temizliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de ilçe merkezinde iş yerleri hasar gören esnafı ziyaret etti.

Soylu, ziyaret sırasında çay ocağı sahibi Vedat Sarıyer ile görüştü; iş yerinin masrafını kendisinin karşılayacağını söyledi.

'ELLERİNDEN ÖPERİM'

Bu sırada pide restoranı işletmecisi Zülfiye Ceylan da Bakan Soylu'nun yanına geldi.

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ceylan'ı telefonla görüştürdü.

Erdoğan, "Geçmiş olsun. Rabbi'm beterinden korusun. Bakan arkadaşlarım orada, hep beraber ne gerekiyorsa hepsini yapacağız. Ellerinden öperim."Zülfiye Teyze güzel pide yapıyor mu? Türkmenistan'dan dönünce gelip oraları gezerim" dedi.

"SİZİN GİBİ DEVLET GÖRMEDİK BİZ"

Zülfiye Ceylan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sizin gibi bir devlet görmedik biz. Dünya durdukça durun siz. Dünya durdukça durun." karşılığını verdi.