Meta, Facebook'taki en büyük Filistin sayfası olan 'Quds News Network' hesabını kapattı.

haber7.com ‘un haberine göre; Gazze ve İsrail arasında süren çatışmalar devam ederken Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta’dan skandal bir karar geldi. Meta, Facebook’ta bulunan  en büyük Filistin sayfası 'Quds News Network' hesabını kapattı.

Quds News Network  X'ten yaptığı paylaşımla haber sayfalarının Facebook'tan kaldırıldığını bildirdi. QNN yaptığı açıklamada, Meta'nın tanımlanmış medya standartlarına uymasına rağmen, Facebook'un ana şirketinin daha önce gönderileri sildiğini, uyarılar yayınladığını ve haber ağına kısıtlamalar getirdiğini ifade etti.

Paylaşılan gönderide şu ifadelere yer verildi:

"Quds News Network, Meta'nın İsrail işgal hükümetiyle tam bir uyum içinde olmasını ve Filistin içeriğini sürekli olarak hedef almasını ve kısıtlamasını kınamaktadır.

Bu durum, 10 milyonu aşkın takipçisiyle Filistin'in en büyük haber sayfası olan Quds News Network'ün Facebook'taki İngilizce ve Arapça sayfalarının kaldırılmasıyla sonuçlandı. Ağ, on yılı aşkın bir süredir çeşitli sosyal medya platformlarında hem Arapça hem de İngilizce olarak faaliyet göstermektedir.

İsrail'in Gazze'ye saldırısının ilk günlerinde Meta, Meta'nın tanımlanmış medya standartlarına tamamen uymasına rağmen, Filistinlilerin paylaşımlarını kasıtlı olarak kaldırmış, Quds News Network de dahil olmak üzere Filistin sayfalarına hem Arapça hem de İngilizce uyarılar ve kısıtlamalar getirmiştir.

Bu bağlamda, Quds Network Ağı aşağıdaki hususları ileri sürmektedir:

- Quds News Network sayfalarının kaldırılması, Meta'nın İsrail hükümetinin talepleri doğrultusunda açık bir taraf tutması, düşünce ve ifade özgürlüğünü bastırması ve Filistinlilerin olayları dünyaya aktarma ve haber yapma hakkını hedef almasıdır.

- Filistin içeriğine yönelik zulmü, hakim önyargıyı ve İsrail işgalinin yanında durmayı reddediyoruz. Filistinlilerin seslerini yüksek ve net bir şekilde duyurma ve mesajlarını medya aracılığıyla iletme haklarını teyit ediyoruz.

- İsrail işgalinin gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve tüm uluslararası standart ve yasaları çiğnemesinin ortasında Filistin anlatısını aktarmak için Filistin halkıyla geniş bir Arap ve uluslararası dayanışma kampanyası çağrısında bulunuyoruz.

- Quds Network Ağı, medya mesajında bağımsızlığını, etik bağlılığını ve profesyonelliğini vurgular. Çalışmalarına devam edecek ve mevcut tüm platformlar ve araçlar aracılığıyla gerçeği aktaracaktır."