Koronavirüs (kovid-19) sebebiyle eğitim uzaktan ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye başlandığından bu yana Zoom uygulaması büyük ilgi gördü. Uzaktan eğitim alan öğrenciler Zoom uygulaması üzerinden giriş yaparak derslere katılım gösteriyor. Bu sayede hem koronavirüsten korunurken hem de eğitim-öğretim hayatlarından geri kalmıyorlar. Peki EBA Zoom uygulaması nasıl indirilir? EBA Zoom şifresi nasıl alınır?

EBA ZOOM UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Pandemi döneminde pek çok öğrencinin vazgeçilmez uygulaması haline gelen Zoom, akıllı telefonlardan hem iOS hem de Android işletim sistemlerine yüklenebiliyor. iOS telefonlar için Apple Store, Android telefonlar için ise Google Play Store üzerinden uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

ZOOM UYGULAMASINA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Zoom uygulamasına giriş yapabilmek için tablet, akıllı telefon, tarayıcı veya mobil uygulama kullanılabilir. Öncelikli olarak https://zoom.us/signup adresine tıklanır ve açılan sayfadaki alana e-posta adresi girilir. Ardından "üye ol" (sign up) butonuna tıkladıktan sonra girilen e-posta adresine gelen aktivasyon linkine tıklanır. Linkin yönlendirdiği sayfada EBA Zoom tarafından talep edilen bilgiler doldurulduktan sonra üyelik işlemi tamamlanır.

Varolan bir hesap ile Zoom'a giriş yapma

Zoom uygulaması, dileyenler için hem Google hem de Facebook hesaplarıyla giriş yapma seçeneği sunuyor. Bilgisayarlara veya mobil cihazlara indirilebilen Zoom uygulamasına "Facebook ile giriş yap" veya "Google hesabı ile giriş yap" seçenekleri kullanılarak çok kısa sürede üyelik oluşturulabilir.