Zodyak Katili lakabıyla bilinen katıl 1960'lı yılların sonlarında ve 1970'li yılların başlarında, Kaliforniya'daki Körfez Bölgesi'ni takip etmek suretiyle arkasında cesetler bırakmış, ancak kimliği hiçbir zaman tespit edilememişti. Kanıtlara göre beş cinayet ve iki yaralamadan suçu vardı. Fakat katilin mektuplarınday yer alanlara göre toplamda 37 kurbanı öldürmüştü.

ŞİFRELİ MEKTUPLAR GÖNDERİYORDU

Ceset torbalarını arkada bırakmasıyla bilinen Zodyak Katili, şifreli olarak yazdığı mesajları rancisco Chronicle'deki güvenlik birimlerinin ofisine gönderiyordu. Bu mektuplardan birinin daha şifresi 51 yıl sonra çözülse de, Zodyak Katili'nin kim olduğu halen bir sır.

'UMARIM YAKALAMAYA ÇALIŞIRKEN ÇOK EĞLENİRSİNİZ'

Şifresi çözülen ve karakter sayısından ötürü 'Şifre 340' adı verilen mektupta katilin, "Umarım beni yakalamaya çalıştığınız sırada çok eğlenirsiniz. Ben gaz odasından korkmuyorum, çünkü orası beni en kısa zamanda cennete yollayacak. Artık benim adıma çalışacak kadar köleye sahibim." dediği öğrenildi.

'Şifre 340' adlı mektuptan daha önceki mektup, 'Şifre 408' adıyla biliniyordu ve 1969 yılında bir öğretmen ve eşi tarafından kırıldı. Mektupta da, "İnsanları öldürmeyi seviyorum çünkü çok eğlenceli. Öldüğüm zaman cennette tekrardan doğacağım." yazdığı belirtildi.