Koronavirüsün hala etkisini sürdürmesiyle Türkiye'de en çok etkilenen alanlar ekonomi ve eğitim olarak kaydedildi. Eğitimde uzaktan eğitim sürecine geçildi ve öğrenciler bilgisayar başında derslere katılım göstermeye çalıştı. Sancılı geçen bir sürecin ardından yüz yüze eğitime kısmi olarak dönüş yapıldı.

Ancak maske takma kuralı, hayatın her alanında olduğu gibi kritik eğitim alanında da zorunlu kılındı. Bu zorunluluk, bazı velilerin hoşuna gitmedi. Veliler, maske yasağının kalkması için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a ricada bulundu. Bakan Selçuk ise bu isteklere inanmakta zorlandığını ifade etti.

ZİYA SELÇUK: İNANMAKTA ZORLANIYORUM...

Bakan Ziya Selçuk, tarafına ulaşarak maske kullanımının kaldırılmasını isteyen vatandaşlara sitemde bulundu. Bu duruma inanmakta zorluk çektiğini ifade eden Bakan Ziya Selçuk, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu olanlara ilişkin konuşarak, "İnanmakta çok zorlansam da "maske takılmaması, maskenin kalkması" için bize yazan insanlar olduğunu görünce gerçekten üzülüyorum. Bu artık bir rica değil, çocuklarımızın geleceği için bize yardımcı olmalısınız." ifadelerini kullandı.