Geçtiğimiz gün sosyal medyada yayılan iğrenç görüntülerde, İstanbul'un Esenler ilçesinde bulunan bir markette, zihinsel engelli olduğu söylenen bir kızı taciz eden sapığa tepki yağmıştı. 

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bunun üzerine harekete geçerek şüpheli A.Ö.'yü Bayrampaşa Otogarı'nda yakalayarak gözaltına aldı. Yaşı küçük olan mağdur kızın da ifadesi alınmak üzere Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldüğü belirtildi.

Fotoğraf: Sabah Gazetesi

EMNİYETTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklamasında; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin, bazı sosyal medya hesapları tarafından 'Zihinsel Engelli Bir Kız Çocuğuna Bir Markette Cinsel Taciz Anları' şeklindeki yaptığı paylaşımlardan yola çıkarak bir çalışma yürütüldüğü belirtildi.

47 YAŞINDAKİ SAPIK GÖZALTINA ALINDI

Olayın Kazım Karabekir Mahallesi Endülüs Caddesi üzerindeki bir işyerinde gerçekleştiğini belirleyen ekipler, hakkındaki taciz iddialarının ardından 47 yaşındaki Ali Ö. adlı şahsı İstanbul Bayrampaşa Otogarı'nda yakaladı. Şüpheliye fotoğraf teşhisi yaptırıldı. Teşhiste, şüpheli şahsın, mağdur şahısla alakalaı görevlileri yanıltma amacı güderek kasıtlı bir şekilde yanlış yönlendirme ve teşhiste bulunduğu ortaya çıktı.

Yaşı küçük olan mağdur şahsın da kimlik tespiti yapıldı ve ifadesi alınmak üzere Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü.