17 Mart 2017'de temeli dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Zigana Tüneli için yapılan çalışmalarda neredeyse sona gelindi. Yüzde 74'lük bir kısmının bittiği bilinen karayolu, dünyada ikinci, Avrupa'da ikinci en uzun çift tüplü tünel olacak. 

Gümüşhane ile Trabzon arasındaki ulaşımı 40 dakika kısaltacak olan tünel, Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda olacak şekilde inşaa ediliyor.

YENİ ZİGANA TÜNELİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yeni Zigana Tüneli ile Başarköy Vadisi'nden 1015 metre kotundan girilip, 1264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanılacak. Yüzde 0,85 eğimle de inilerek, Köstere Vadisi'nden 1212 metre kotundan çıkacak tünelle Zigana Dağı geçilecek.

Mecvut Zigana Tüneli'nde 1800 metre kotlarından girilirken, Yeni Zigana Tüneli'ne ise yaklaşık 800 metre daha düşük kottan girileceği biliniyor. Bu durumda Zigana Dağı geçilmiş olacak.

VATANDAŞLAR HEYECANLA BEKLİYOR

Projenin bitmesini heyecanla bekleyen vatandaşlardan Bedirhan Yağlıdere, sürekli olarak Trabzon'a gitme durumunda olduğunu belirterek, "Yeni yapılan Zigana Tüneli projesi çok iyi düşünülmüş. Tünelle birlikte hem yakıttan hem de zamandan tasarruf edeceğiz. Yakın zamanda açılmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.