Sağlıksız beslenme ve yetersiz egzersizlerin eklenmesiyle artan organ hastalıklarından en yaygını ise karaciğer yağlanmasıdır. Karaciğer, vücutta beslenen ile vücuda alınan vitamin ve minerallerin ayrışması için görev görür. Enzim görevi olan karaciğer bu yüzden çok çabuk hasar almaya meyillidir. Bozulan bir işlevi bütün vücutta sıkıntıya neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar düzenli olarak zeytinyağı ve limon karışımını önerir. 

ZEYTİNYAĞI LİMON KARIŞIMININ FAYDALARI

Aç karna bir yemek kaşığı zeytinyağı içine iki damla limon sıkıp tüketilmesinin inanılmaz faydaları olduğu bilim insanları tarafından da kanıtlandı. Amerika'da yapılan bir araştırmada zeytinyağı ve limon karışımının vücuttaki tüm zehri attığı ortaya çıktı. 

Zeytinyağı içeriğinde E vitamini barındırırken limon ise sitrik asit bakımından zengindir. Bu iki maddenin karışımı ise vücutta biriken atık haline gelen toksitleri atar. 

Bunun yanı sıra limon temizlik yaparken zeytinyağı ise hücrelerin hızla yenilenmesini destekler. 

Aç karna tüketildiğinde sadece karaciğerdeki zehrin atılmasında yardımcı olmaz. Aynı zamanda sindirim sistemini de temizler. Mide asidini dengeler. Ter yoluyla açılan gözeneklerin sıkılaşması içinde fayda sağlar.