Zeytinburnu'nda İSKİ binası açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında, Abdi İpekçi Spor Salonu inşaatı nedeniyle tartışma yaşandı. 

İSKİ'nin Zeytinburnu'ndaki yeni hizmet binası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un katıldığı törenle açıldı. Tören sonrası İmamoğlu ve Arısoy arasında Abdi İpekçi Spor Salonu inşaatı nedeniyle tartışma çıktı.

HESAP SORDU

İmamoğlu, medyanın yanında Arısoy'a ayaküstü hesap sorarak "Senin 1 metrekare yerin olsa iznin olmadan bina yapılabilir mi? O zaman ben senin tüm tabelalarını söküyorum desem kıyamet koparırsın" dedi.

Ömer Arısoy ise Eylül 2020'de projenin İBB'ye gönderildiğini belirterek 1,5 yıl neden cevap alamadığını sordu.

Bunları konuşmanın yerinin kameralar önü olmadığını belirten Arısoy, "Bunun çözümü yeşil alana dokunulduğu gerekçesiyle milyon ceza yazmak değildir" dedi. 

ARISOY: BU TAVRINIZI DOĞRU BULMUYORUM

"Mülk sahibi devlettir. Devletin bir parçası büyükşehirdir, gelip konuşacaklar " diyen İmamoğlu, "Sen AK Partilisin diye seninle konuşmuşlar" dedi. Arısoy da, "Ruhsatı ben verdim, paydaştır. Bu tavrınızı doğru bulmuyorum. İSKİ'nin açılışından bunu konuşuyoruz. Keşke gelmeseydim" diye konuştu.