5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ndeki bir yayında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özlem Zengin, başörtülü kadın seçmenlerin yıllar boyunca seçilme hakkından mahrum kaldığını dile getirdi.

Birtakım yayın organları da, Zengin'in açıklamalarını çarpık bir şekilde vererek algı operasyonu yapmaya kalkınca Zengin, Twitter hesabından yaptığı açıklamasıyla bu çirkin saldırılara yanıt vererek, "Kim, neden rahatsız oluyor, gerçek neden size batıyor? Faili sizsiniz diye mi?" diye konuştu.

KADINA YÖNELİK PEK ÇOK KONU KONUŞULDU

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özlem Zengin, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın Instagram üstünden yaptığı, 'Dünya Kadın Hakları Günü Özel Yayını'na konuk olarak katıldı. Canlı yayın süresinde kadınlara yönelik olarak pek çok konuya değinildi.

KADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKINA DEĞİNDİ

Zengin, kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkıyla ilgili olarak, "Partimiz kadın meselesini yaşayan bir parti. 5 Aralık da Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının sağlanmasıyla ilgilidir, çok önemli bir günün içindeyiz. Ancak bu hakkın kullanılması, oy verme anlamında 2013 yılına kadar oldu. 2013 yılında ilk kez 5 kadın vekil başörtülü şekilde meclise girdi. Başörtülü kadınların meclise girebilmesinin, yani seçme ve seçilme hakkının gerçek anlamda kullanılması ilk kez 2015 seçimlerinde oldu." ifadelerini kullandı.

ÖNCÜSÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DIR

Zengin, sözlerine şöyle devam etti:

"Siz de 2035'ten bahsettiniz, 2035 neresi, 2015 neresidir? 80 yıl boyunca gasp ettiğiniz kadın haklarıyla ilgili neredesiniz? Bunun içinde yalnızca seçme seçilme konusu değil. Türkiye'de bu hakkın gerçek anlamda kullanılmasından bahsediyorsak eğer, bunu hayata AK Parti geçirdi ve öncüsü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır."

GERÇEKLER NEDEN BATIYOR?

Cumhuriyet, T24, Independent Türkçe gibi basın yayın organlarının sözlerini çarpıtmasına Twitter'dan tepki gösteren Zengin, "Gerçekler neden size batıyor, faili sizsiniz diye mi? 7 Haziran 2015 tarihinden önce isteyen her kadın, "Seçilme" hakkından yararlanabiliyor muydu? Yararlanamıyordu. Siz kadın hakları savunucuları, 80 yıldır neredeydiniz? Türkiye'de kadınların yaklaşık olarak yüzde 70'inin başını örttüğü ifade ediliyor. 2015 yılına kadar da yalnızca yüzde 30'unun kullanma imkanı olduğu bir haktan bahsediyoruz. Gerçeği çarpıtma çabası beyhudedir!" dedi.