Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, 11 haneden oluşan ve pek çok kişinin ezberlediği numaralar arasında yerini alıyor. Ancak T.C. Kimlik numarasını gruplandırma şekli birçok kişiye göre değişiklik gösteriyor. Mesela bazı kişiler 3+2+2+2 iken bazıları ise 4+4+4 şeklinde gruplara ayırıyor. Peki bu ayrım, zeka türlerinde nasıl bir farklılığa neden oluyor?
 
SORGULAYICI VE SPORTİF ZEKA = 4+4+3 Sorgulayıcı ve sportif zekaya sahip iseniz çevrenizdeki pek çok şey hakkında bir cevap aradığınız anlamına gelebilir. Her şeyin bir sebebi olduğunu düşünerek pek çok konudaki "başlangıç" noktasını bulmaya çalışabilirsiniz
 
Cevap arama konusundaki isteğiniz, inatçı bir yapıya dönmenize sebep olabilir. Ayrıca durağan bir yaşam biçimi size göre değildir, eğlenceli ve hareketli bir yapıya sahip olabilirsiniz.
 
KİŞİSEL – İÇSEL VE SOSYAL ZEKA = 4+3+2+2 Bu zeka biçimine sahip kişiler, kendilerini tanıma konusunda yüksek kapasiteye sahiptir. T.C Kimlik numaranızı 4+3+2+2 şeklinde ezberlemiş olmanız beceri ve hedef uyumu konusunda öne çıkmanızı sağlayabilir.
 
İçsel zekanızın gelişmiş olması, neler yapacağınız hakkında "öngörüye" sahip olduğunuzu işaret edebilir. Böylece başarıya ulaşma konusundaki olasılığınız çok yüksektir.
 
Her olasılığı hesaplayarak iyi sonuca varabilme konusunda beceriklisinizdir.
 
SOSYAL VE MÜZİKAL ZEKA = 3+2+2+2+2 T.C. Kimlik numaranızı okuma şekliniz 3+2+2+2+2 şeklinde olması sosyal yönünüzün güçlü olduğu anlamına gelir. Pek çok sosyal grup içerisinde öne çıkar ve yalnız kalmayı sevmeyebilirsiniz.
 
Sosyal gruplar içerisindeki yüksek enerjinizi insanlara yansıtabilirsiniz. Böylece lider özelliğine sahip olarak insanları peşinizden sürükleyebilir ve etkileyebilirsiniz. Ayrıca karşınızdaki kişiyi ikna etme konusunda gelişmiş yeteneğe sahip olabilirsiniz.
 
Bu grupta yer alıyorsanız araştırmacı yönünüz yönleri bulunur. Böylece pek çok konuda az olsa da bilgi sahibi olduğunuz anlamına gelir. Müzikle aranız oldukça iyidir ve kendinizi iyi bir biçimde ifade edersiniz.
 
MATEMATİKSEL VE SOSYAL ZEKA = 3+3+2+3 T.C. Kimlik numaranızı 3+3+2+3 biçiminde okumanız, matematik zekanızın öne çıktığını gösterir. Ayrıca parça – bütün ilişkisini iyi bir biçimde oluşturduğunuzu işaret eder, muhakeme yeteneğiniz kuvvetlidir.
 
Problemler karşısında çözüm odaklı ve soğukkanlı bir yol izlersiniz ve bu dikkat çekmenize neden olur. Yeniliklere açık bir yapınız olduğu için pek çok şeyi öğrenip analiz etme konusunda yeteneklisinizdir.
 
MÜZİKAL VE DİLBİLİMSEL ZEKA = 3+3+3+2 Eğer T.C. Kimlik numaranızı 3+3+3+2 şeklinde ezberlediyseniz müzikal zeka konusunda ileri seviyede olduğunuz anlamına gelebilir. Ritimleri, sesleri ve kalıpları düşünme açısından performans ve müzikal kompozisyon ve performans göstermenize neden olabilir.