Yağ yağma ve kolayca kilo verme bakımından greyfurt suyu içmenin mükemmel bir yol olduğunu birçok araştırma kanıtlamıştır. Greyfurtun %90'ı sudur ve bu da, metabolizmayı hızlandırmaya ve kilo vermeye yardımcı olur.

Zayıflamak için oluşturulan diyetlerde kaloriyi azaltmak kadar, tuzu azaltmak da çok önemlidir. Bu durumda greyfurtu diyetinize dahil etmek kilo vermenize çok büyük katkı sağlar çünkü 1 adet greyfurtta boyutuna bağlı olarak ortalama 60 kalori vardır, tuz oranı çok düşüktür, potasyum oranı ise yüksektir.

GREYFURT'UN DİĞER FAYDALARI

1-Enfeksiyon oluşumunu önler

Sağlığa büyük faydaları bulunan greyfurt, ya da Latince adıyla “cenetten gelen meyve”nin vücudu olası enfeksiyonlara karşı koruma özelliği, bilinen en önemli faydalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede bağışıklığı destekleyen greyfurt, vücudun hastalıklara karşı koymasına ve daha zinde kalmasına zemin hazırlar.

Greyfurt, özellikle gribal enfeksiyonlar, üst solunum yolu rahatsızlıkları, idrar yolu hastalıkları ve diş eti rahatsızlıklarına karşı benzersiz bir antivirüs görevi görüyor. Dolayısıyla her yaştan insanın vücut sağlığını korumak adına greyfurt tüketmesinde büyük fayda olduğu sonucuna rahatlıkla ulaşabiliriz.

2- Kalp krizi riskini azaltır

İçeriğindeki C vitamini, potasyum, likopen ve lifli yapısı ile kalp ve damar sağlığını korumaya katkıda bulunan greyfurt, kalp krizi ve artrit sorunlarının yaşanma olasılığını azaltıyor. Kan basıncını düşürerek tansiyonu ve kan akışını iyileştiren greyfurtun ideal düzeyde tüketimi, adeta sağlığa sağlık katıyor.

Araştırmalar, her sabah bir su bardağı greyfurt suyu içmenin kalp sağlığını desteklemeye önemli ölçüde yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Greyfurtun yapısındaki besin maddelerinin her biri sağlığa yararlı olsa da özellikle flavanon adlı maddenin kalp krizinin önlenmesi ve diğer kalp rahatsızlıklarının önüne geçilmesinde büyük rol oynadığı biliniyor.

3- Kansere karşı savaşır

Greyfurtun faydaları arasında kansere neden olan serbest radikallerin birikmesini önleyerek kanser riskini azaltması da sıralanabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda erkeklerin en büyük sorunlarından biri haline gelen prostat kanseri, kolon kanseri ve hemen her yaşta görülebilen yemek borusu kanseri ile mide kanseri olasılığı bulunan kişilerde greyfurtun koruyucu kalkan görevi gördüğü gözlemlenmiştir.

4- Cilt sağlığına katkıda bulunur

C vitamini yönünden oldukça zengin olan greyfurt, güneş ışınlarının ve kirli havanın yol açtığı cilt hasarlarını iyileştirmeye yardımcı olur. Buna ek olarak, hücre onarıcı özelliği ile cildin eski esnek yapısına kavuşmasına katkıda bulunan greyfurtun içeriğindeki A vitamini de sağlıklı ve ışıltılı bir cilt görünümü elde etmeyi mümkün kılar.

Kırışıklık görünümünü azaltmayı desteklediği bilinen greyfurt, tüm bu yönlerinden dolayı kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılan bir kaynak. Eğer siz de evde pratik bir şekilde cilt bakımınıza greyfurtu dahil etmek isterseniz, bir parça pamuğu çok az miktarda greyfurt suyu emmesini sağlayarak cildinize sürebilirsiniz.

 

Meyveler ve kalorileri:

ELMA 1 ADET: 60 KALORİ

KAYISI 1 ADET :8 KALORİ

MUZ 1 ADET :100 KALORİ

KİRAZ 100 GR : 40 KALORİ

HURMA 1 ADET : 15 KALORİ

İNCİR 100 GR : 41 KALORİ

PORTAKAL 1 ADET : 50 KALORİ

KİVİ 1 ADET : 34 KALORİ

MANDALİNA 1 ADET : 50 KALORİ

KARPUZ 100 GR :19 KALORİ

KAVUN 100 GR :18 KALORİ

ŞEFTALİ 1 ADET : 60 KALORİ

ARMUT 1 ADET : 70 KALORİ

ERİK 1 ADET : 8 KALORİ

ÜZÜM 100 GR : 57 KALORİ

ÇİLEK 100 GR : 26 KALORİ