Ülkemizin en geniş özel koleksiyonlarından biri kabul edilen Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndaki İstanbul peyzajlarından oluşan süreli sergiden yola çıkarak hazırlanan kitapta eser fotoğrafları Hadiye Cangökçe tarafından çekildi. Kitabın tasarımını ise ödüllü grafik tasarımcı Ulaş Eryavuz üstlendi.

Prof. Dr. İrepoğlu’nun özenle hazırladığı bu kitapta Koleksiyon’da yer alan 341 adet İstanbul peyzajına yer veriliyor. Tablolar ile dönemin İstanbul’unu semt semt gezmek, sokaklarına, mevsimlerine, balıklarına, teknelerine ve çiçeklerine bakarak “o anı” yeniden yaşamak mümkün. 

İrepoğlu: “İstanbul’a Duyulan Aşk ve İstanbul’un Işığı Tablolara Yansıyor”

İrepoğlu, iki denizi birleştiren ve iki kıtayı ayıran bu tılsımlı coğrafya ve onun doğurduğu şehir İstanbul’un derin bir ruha ve tarihe sahip olduğunu ifade ederek, kitap ile sanatçılar tarafından tuvallere taşınan bu ruhu okuyucuya aktarmayı ve kalıcı olmayı amaçladığını belirtiyor. İrepoğlu şunları ekliyor: “Tablolarda öne çıkan iki duygu var, ilki ressamların şehre duyduğu sevgi ve aşk… İkincisi ise İstanbul’un ışığını yakalama ve resmetme isteği. Kitapta İstanbul’u sadece tablolarla değil fotoğraflar, filmler ve şiirlerle de anlatmaya çalıştım. Gezginlerden alıntılar yaptım. Manzaralar aynı zamanda İstanbul için önemli görsel belgeler, İstanbul tabloları bu yönüyle de çok kıymetli”. 

İstanbul’un Resmi Resim ve Heykel Müzesi mağazası RHM Dükkan’da her gün 10.00-19.00 saatleri arasında temin edilebiliyor. Ayrıca, kitabı Kültür Yayınları mağazaları ile seçkin kitabevlerinden edinmek, www.iskultur.com.tr  adresinden sipariş etmek mümkün.