Asgari Ücret Tespit Komisyonu geçtiğimiz gün bir araya gelerek 2021 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek adına üçüncü toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıya Türk-İş ev sahipliği yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da, yeni asgari ücret teklifini bekar bir çalışan için 2 bin 792 TL olarak önerdi. TÜİK tarafından yapılan asgari ücret hesaplamasının geçen yıla kıyasla artış oranı yüzde 20 olarak belirlendi.

TÜİK ASGARİ ÜCRET TEKLİFİNİ SUNDU

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından sunulan teklifin kabul edilmesi durumunda Asgari Geçim İndirimi olarak bilinen AGİ'de de yüzde 20 oranında bir artış olacak. Peki, 2021 yılında AGİ ne kadar olacak? İşte milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni Asgari Geçim İndirimi (AGİ) miktarı...

AGİ 264 TL'YE YÜKSELMİŞ OLACAK

TÜİK'in verdiği yüzde 20 oranındaki teklifle asgari ücret kabul edilirse, milyonlarca işçi ve memura verilen 220,73 TL olan Asgari Geçim İndirimi böylelikle 264.87 TL'ye yükselecek.

TÜRK-İŞ: İNSANLARIN MUTLU OLACAĞI BİR RAKAM ÖNERİLMELİ

 

Türk-İş dünkü toplantıda geçmiş yılların aksine herhangi bir rakam önermedi. Öte yandan TÜİK'in önerisini az bulduğunu belirten heyet, söz konusu önerilerin ülke gerçekleriyle bağdaşmadığını ifade ederek işveren ve hükümetten gelecek teklifleri de bekleyeceklerini ifade etti. Heyet, TÜİK tarafından açıklanan rakamların Kasım ayına ait olduğunu vurgulayarak, Aralık ayında ve gelecek yıl enflasyonunda söz konusu rakamların daha düşük kalacağının bariz olduğunu dile getirerek, rakamların vatandaşları tebessüm ettirecek rakamlar olması gerektiğine dikkat çekti. Türk-İş heyeti, çalışanların kabul edebileceği bir rakam için 'evet' diyeceklerini vurguladı.