Çoruh Nehri üstünde inşatı süren, 275 metre gövde yüksekliğiyle çift eğrilikli beton kemer kategorisinde dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatı tamamlandı.

Türkiye'nin prestijli projeleri arasında olan, tamamiyle milli sermayeyle Türk mühendis ve işçisinin alın teriyle inşası yapılan Yusufeli Barajı gövde inşaatında, 4 milyon 61 bin metreküp beton hacmine kadar ulaşıldı.

Projede gövde inşaatı tamamlanırken enerji kırıcı havuzu, kuyruk suyu barajı beton imalatları ve elektromekanik teçhizat işleri sürüyor.

YILDA 1,65 MİLYAR LİRA KATKI
Öte yandan, ırmak tarama çalışmalarına da başlandı. Barajda sene sonucunda su tutulması planlanıyor. Üretime geçtiğinde 558 megavat kurulu gücüyle senelik ortalama 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretecek olan baraj ekonomiye senede 1,65 milyar lira katkı sağlayacak.

ENERJİ ÜRETİMİNDE YÜZDE 10 ARTIŞ
275 metre gövde yüksekliğiyle çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı, havzadaki başka barajların enerji üretimini de yüzde 10 artıracak.