İşte Leyla Şahin Usta'nın açıklamalarından satır başları;

ERDOĞAN'DAN BAYRAK DEĞİŞİMİ YORUMU: AK PARTİ'DE NELER DEĞİŞECEK?

"31 Mart yerel seçiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda vatandaşımızın verdiği mesajları okuduğunu ve bununla ilgili birtakım aksiyonlar alınacağını söyledi. Öncelikle iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıracağız dedi Sayın Cumhurbaşkanımız. Önemli olan AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan. Bu kimliği düzgün taşımak partiyi 2028 hedeflerimize iyi götürmek önemli olan. Bunun için yürüdüğümüz yolda elbette değişiklikler yapılabilir.

Biz reformist bir partiyiz. Yeniliklere açık bir partiyiz. Bunun zamanı nerede ve ne zaman olduğuna dair kararı Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız kendisi karar verecektir. Bununla ilgili söz söyleme yetkisi açıklama yetkisi bizde değil tabi ki. Salı günü bir MYK'mız var. Konuşulacak, ne takdir ettiği ne ön gürdüyse bizimle paylaşacak. Duyumlar, dedikodular üzerinden konuşmak doğru değil diye düşünüyorum. Doğru kararlar vereceğine inanıyoruz. Hayırlı ve iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Değişimlerle birlikte yeni bir bayrak yarışı şeklinde görüyoruz ki bizde zaten böyle devam eder. Biz bu yapıyı koruyarak bu hale geldik.

Kimse ne oyunun dışında kalıyor bizde ne de tamamen kendi başında bir yerde sabit kalmıyor. Parlamento her zamankinden daha güçlü. Muhalefet hep söylerdi parlamenter sistemi getirelim diye. Kendileri Genel Başkanlarını Milletvekili olarak sokamadılar Meclis'e. Tercih etmediler. Hepsinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma hayali vardı. Asıl Parlamento önemli ve güçlü. Cumhurbaşkanımız bunu gördü ve insan kaynağını doğru değerlendirmek noktasında vereceği kararlarla güzel bir dönemin başlayacağını düşünüyorum.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİ POLİTİKASINDA YENİ HAMLELER

Ekonomi politikasıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı çok net. Ülkenin yararı ve çıkarı için ne yapılması gerekiyorsa zor bir reçete var önümüzde ama bunu hep birlikte başaracağız. Seçim öncesinde emeklilerle ilgili taleplerin çok yükseldiğini biliyoruz. Bu mesajları aldık. İki yıl içinde hedefimiz enflasyonu yeniden tekli rakamlara düşürmek. Bunun için de uygulanan bir yol var. Bundan şaşmamak için ciddi bir karar var. Popülist söyleme seçim var diyerek kaymadan mücadelede geri adım atmadık farkındaysanız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik zorlukların farkındayız.

Adalet sisteminin düzeltilebilmesi, hukukla ilgili düzenlemelerin daha rahat yapılabilmesi için yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Hala bir takım erklerin ve güçlerin vatandaşlarımızın daha üstündeymişçesine bir askeri vesayetten kalmış bir anayasa ile yönetiliyoruz. O yüzden yeni anayasa ile bu değişikliklerin daha köklü ve başarılı olabilmesi için önemli bir adım. Yargıda reformları hep yapıyoruz. Bunlar devam edecek. Milletin önünü ve refahını arttıracak adımlar."