Yunanistan'ın Türkiye planı deşifre oldu. Yunan basınında yer alan haberlerde "Yılın ilk harekat faaliyetlerine başlanıyor" denildi. 'Donanma Ege'ye 'Yıldırım' getiriyor' ifadelerini kullanan Yunan basını 'Büyük seferberlik' iddiasında bulundu. Türk donanmasının gücüne dikkat çekilen haberde, Genelkurmay Başkanı'nın talimatıyla, çok sayıda geminin alarma geçirilidği belirtilid.

Burnumuzun dibindeki adaları silahlandıran ve son olarak da Türkiye'nin 'casus belli' yani savaş sebebi olarak belirttiği 12 mil iddiasını yeniden gündeme getiren Yunanistan'dan bir provokasyon daha geldi.

CNN gr'den Stavros Ioannidis'in haberine göre, Yunan donanması Ege'de ilk harekat faaliyetlerine hazırlanıyor.

Türkiye'ye yönelik skandal ifadelerde bulunulan haberde, Ege'nin 24 saat izlendiği ifade edildi.

BÜYÜK SEFERBERLİK

Büyük seferberlik başlığı altında, Türkiye'nin füze tehdidine karşı donanma birliklerinin kadrolarının artırıldığı ileri sürüldü. Genelkurmay Başkanı'nın talimatıyla çok sayıda geminin de alarmda kaldığı ifade edildi.

Yunanistan'ın 'Astrapi' adındaki tatbikatı ile takımadalardaki hakimiyetini teyit etmeyi planladığı belirtilen haberde "18 Ocak'ta Fırkateynler, Füze Botları, Gambotlar, Denizaltılar, uçan araçlar ve seçkin Birlikler bayraklarını ve savaşçılıklarını göstermek için Ege'de konuşlandırılacak." denildi.

Atina'nın son umudu olarak lanse edilen tatbikat ile enerji tesisleri ve hidrokarbon maden platformları gibi önemli hedeflerin korunmasına yönelik senaryoların gerçekleştirileceği vurgulandı.

Türk donanmasının hareketlerinde dikkatli olduğu itirafında bulunulan haberde, yalnızca Ege'de değil Akdeniz'de de donanmanın faliyet göstereceği ifade edildi.