Gazetecilerin Meis adasına girmesinden rahatsızlık duyan Yunanistan, Turkikanea.gr adresli, Yunanistan merkezli ve Türkiye karşıtı olan ırkçı bir web sitesinden yayınladıkları provokatif bir metinle gazetecileri hedef göstermişti.

GAZETECİLERE 'MİT AJANI' YAPIŞTIRMASI

Metinde, "Neden Türk vatandaşı MİT ajanlarının Meis'e gitmelerine izin veriyoruz? Neden adaya ayak basmalarına izin verdik. Bu MİT ajanlarının ne yapmak istediklerini bilmiyor muyuz? Umarız yetkililer gerekeni yaparlar!" şeklinde tamamen Türkiye karşıtı, karalayıcı ifadelere yer verildi. 

Sitede, AA Temsilcisi Durul'un pasaport kimlik sayfası fotoğrafı yayınlandı. Bu fotoğrafın yalnızca Yunan makamlarının elinde bulunması gerekirken kamuoyuna sunulması da ayrıca dikkat çekti. Sayfanın nasıl temin edildiğiyle ilgili Yunan hükümetinden resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

BU BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULMUŞ BİR DARBEDİR

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, mevcut durumla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Haber takibi için adaya giden iki gazetecinin hedef gösterilmesi basın özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir. Yunan makamları AA muhabirlerine güvenli şekilde çalışma ortamı temin etmelidir. Arkadaşlarımızın sadece Yunan makamlarının elinde olması gereken kimlik ve pasaport bilgilerinin nasıl sızdırıldığı konusunda Atina yönetiminden bir açıklama ve özür bekliyoruz."

BAKAN ALTUN UYARMIŞTI

letişim Başkanı Fahrettin Altun, konuyla ilişkin Twitter'da yaptığı açıklamalarda Yunanistan'a sert çıkışmış, "O gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bunun bedelini ödersiniz." demişti.