MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin s-400 hava savunma sistemine tepki gösterip yaptırım kararlarını hayata geçen ABD'nin Yunanistan'ın s-3000 hava savunma sessiz kalması tam ve tek anlamıyla çifte standarttır" açıklamasında bulunarak tepki gösterdi. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar: 

Bahçeli, "Yunanistan'ın Akdeniz ve Ege'de milletimizin sabrını zorlaması, havada ve karada tacizlerini sıklaştırması esasen yüz yıllık kuyruk acısının, yüz yıldır yaşadıkları kabusun asimetrik bir yansımasıdır. Bunun yanında, Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine Girit Adası'nda konuşlu S-300 Hava Savunma Sistemi aracılığıyla radar kilidi atılması düşmanca bir muamele, ileri düzeyde bir provokasyondur." dedi. 

Bahçeli, dileğinin, Yunan halkına musallat olan mevcut hükümetin aklını başına alması, çılgınlık peşinde koşmaktan acilen ve derhal vazgeçmesi olduğunu söyleyerek,  aksi halde ödeyecekleri bedelin 1922'nin 30 Ağustos'undan çok daha ağır olmasının kaçınılmaz bir hayat ve tarih gerçeği olarak tezahür edebileceği ifadesinde bulundu.  

'TÜRK MİLLETİ ZAFERLERİNİ ÇİĞNETMEYECEKTİR'

Bahçeli, Güzel İzmir’imiz 9 Eylül 1922’de kurtulmuştur, fakat yüz yıl sonra fiili esaret altında, zincirlenmiş halde bulunmasından mütevellit perişan vaziyettedir. Ayosofya-i Kebir Camii Şerif’in ibadete açılmasını hala içine sindiremeyen, ezan sesi duymaktansa çan sesine özlem duyan iç ve dış şer cephesine Türk milleti müstahak olduğu cevabı mutlaka verecektir. Denize dökülenlerin içimize sızmış torunları ve tortuları aradıkları fırsatı asla bulamayacaklardır. Türk milleti zaferlerini kesinlikle çiğnetmeyecek, sulandırılmasına izin vermeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yıl dönümü muhteşem bir istikbalin müjdesi olmakla birlikte 30 Ağustos Zaferi’nin ilhamı ve inancıyla bezenecek, kutlu ecdadımıza ve şanlı tarihimize husumet duyan zillet ittifakı tıpkı muhasım odaklar gibi ağır bir hezimetle tanışacaklardır. Nitekim menfur ve münafık emeller için tarih tekerrür edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda nice feragat, nice fedakarlık, dökülen nice şehit kanıyla kazanılmış büyük zaferimizin yüzüncü yıl dönümünü hayranlıkla kutluyorum." açıklamasında bulundu. 

30 AĞUSTOS MESAJI

Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’mizi tebrik ediyor, aziz milletimize hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Milli Mücadele’nin lideri, 30 Ağustos 1922’nin Başkomutanı, ilk Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ülkü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum." dedi.