Atina'nın Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması için olan çabası sürüyor. Ancak Yunan medyasından Kathimerini'nin yazdığı habere göre Avrupa Birliği'nden (AB) 6 ülke, Türkiye'nin yanında tavır aldı.

AB'ye üye ülkelerden başta Almanya olacak şekilde; Macaristan, Polonya, Malta, İspanya ve İtalya'nın, Türkiye'den yana tavır takındığı öğrenildi.

AB LİDERLER ZİRVESİ'NDEN ÖNCE YAPTIRIM İÇİN İKNA ÇABASI

Yunan basınının haberinde, yakın zamanda gerçekleşecek olan AB Liderler Zirvesi'nin öncesinde, Atina'nın Avrupa'yı Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması hususunda karar alması için ikna etmeye çalıştığı, ancak başta Almanya ve İtalya olacak şekilde toplamda 6 AB ülkesinin buna karşı çıktığını yazdı.

ATİNA'NIN ARKASINDA DURAN ÜLKELER BELLİ OLDU

Kathimerini'nin yaptığı haberde, bugünden başlayacak ve 2 gün boyunca devam edecek olan zirve öncesinde gerçekleşen AB dışişleri bakanları toplantısında, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasıyla ilgili konuda sert tartışmalar yaşandı. 

Yunanistan'ın, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması isteğine Almanya ve İtalya karşı çıktı, ardından Macaristan, Polonya, Malta, İspanya da Türkiye'den yana tavır aldık. Ancak Yunanistan da, AB ülkelerinden Kıbrıs Rum Kesimi, Avusturya, Fransa, Slovenya, Lüksemburg, Slovakya, İrlanda, Belçika, Danimarka ve son olarak Hollanda ülkelerini arkasına almayı başardı.

Yunanistan'ın daha çok, Türkiye'nin savunma ve silah sanayii ürünlerinin durdurulmasını ve mali yardımların kesilmesini istediği, ancak gazeteye konuşan bir diplomatın, Atina'dan gelen bu ambargoların zirvede geniş destek alacağına inanmadığını söylediği ortaua çıktı.

İTALYA: TANSİYONUN YÜKSELMEMESİ GEREKİYOR

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de, geçtiğimiz gün parlamentoya bilgi verirken, Ankara'ya verilecek sinyallerin net olması, tansiyonu yükseltecek dinamikleri tetiklememesi gerektiğini söylediği bildirildi.