AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından AK Parti sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'ye yönelik açıklamalrının hatırlatılması üzerine Ömer Çelik, "Normalleşme için adım atan taraf sürekli biziz. Hazımsızlığın karşı taraftan geldiğini görüyoruz. Askerlik sadece bir meslek değil, hayat tarzı. Yunanistan'ın böyle bir Genelkurmay Başkanlarının olması; çocukça açıklama yapan, ergence konuşmalar yapması Yunanistan'ı kaygılandırmalı, bizi değil." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;

Bartın'ın Amasra ilçesinde madende meydana gelen kaza bütün boyutlarıyla açığa çıkarılacak ve kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşılacak.

ERDOĞAN'IN 28 EKİM'DEKİ AÇIKLAMASI

Bütün vatandaşlarımızı 28 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak "Türkiye vizyonu" konuşmasını dinlemeye davet ediyoruz.

Yakın zamanda gördük, TBMM'de bu tip mücadeleler için verilen tezkerelere hayır oyu veren partiler, terör konusunda ya ilkesiz ya da bilgisiz bir şekilde davrandığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nden yana değil, mücadele ettiği kesimlerden, örgütlerden yana tutum ortaya koydu.

"SON DERECE VAHİM"

ABD gibi bir NATO ülkesinin DAEŞ ile mücadele konusunda kendisine dayanak aldığı yerin PYD-YPG terör örgütü olması son derece vahimdir. O zaman dünyada kime karşı terörle mücadele konusunda ilkeli olmaktan bahsedeceksiniz.

PUTİN'İN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Avrupa'da insanların donmaması için Türkiye bir enerji üssü, enerji merkezi olarak üzerine düşeni yapmaya hazır.

Önümüzde tahıl koridorunun gerçekleşmesi gibi yine Türkiye'nin merkezde olduğu, gaz koridorunun gerçekleşmesi de söz konusu olabilecektir. Herkesi bu konuya sağduyulu bir şekilde yaklaşmaya ve Türkiye'ye destek vermeye davet ediyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD'DEKİ KAYIP 8 SAATİ

ABD ziyaretiyle ilgili kimin nereye gittiği, ne yaptığı bizi ilgilendirmez demiştim. Fakat konu bizden çıktı. Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler geziyi son derece başarısız olarak nitelendirdi. İktidarı eleştirirken demokrasi ifadesi kullananların kendi partilerini yönetirken son derece otokrat davranış sergilediklerini sık sık gördük. Bu kadar şeffaflık diyen birisi geziye katılanları da atlatarak 8 saat ortadan kayboldu. Şimdiye kadar da bir açıklama yapılmadı.

AK PARTİ'NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

Son şekli verildikten sonra ortaya konulacak. Çözülmüş bir meselenin ardından kanun teklifi getirdi CHP. Türkiye'de yargı vesayetini kışkırtmak için ne tür siyasi provokasyonlar yapıldığını hepimiz canlı yaşadık. Arkasından bunlardan sonuç alamayanlar AYM'ye giderek sonuç almaya çalıştı. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Geçmişte yaptığımız yanlışı düzelteceğiz' diyor. Geçmişte yapılanın yanlış olduğunun vurgulanması önemli. Ama sizin oluşturduğunuz karanlık atmosfer yüzünden kadınlar geleceğini kaybetti. Tek taraflı şekilde 'helalleştim' diyerek meseleyi kapatırsanız burada samimiyet açığı olur. Bu insanlara kayıp yıllarını nasıl vereceksiniz?

Bakanlık yapmış bir CHP'li siyasi tuzağı yeniden ortaya çıkarmaya çalışarak, "Biz iktidara gelirsek türbanla uğraşmaya devam edeceğiz" dedi. Mutfakta ne olduğunu biliyoruz. Bu çirkinliğin karşısında CHP yönetimi nasıl bir tutum almıştır? Hiç...

Teklifimizde ne var ki görmeden reddediyorlar? Ailenin güçlendirilmesiyle ilgili tekliften bahsediyoruz. Vatandaşımıza sunalım, Türk siyasi tarihinin en ezici sonucuyla kabul edilir.

"YAZILIM AK PARTİ DÜŞMANLIĞI OLUNCA..."

"Putin AK Parti seçimi kazansın diye çalışıyor" yaklaşımında bulunmaları fazla takıntılı. Sağlıklı görmüyorum bunu. Yazılım tamamen AK Parti düşmanlığı olunca, insanlık için her gelişmeyi kendi aleyhine görmeleri çok sağlıklı olmamış.

CEMEVİ BAŞKANLIĞI TARTIŞMASI

Devlette muhataplık oluşturulmuştur. Göreceğiz ki; Alevi kurumlarının asimilasyonuna değil otantik geleneklerine saygılı bir biçimde geliştirilmelerine imkan verilecektir. Onun ötesinde bir yaklaşım söz konusu olmaz.

YUNANİSTAN İLE GERİLİM

Normalleşme için adım atan taraf sürekli biziz. Hazımsızlığın karşı taraftan geldiğini görüyoruz. Askerlik sadece bir meslek değil, hayat tarzı. Yunanistan'ın böyle bir Genelkurmay Başkanlarının olması; çocukça açıklama yapan, ergence konuşmalar yapması Yunanistan'ı kaygılandırmalı, bizi değil.

-

Ayrıntılar geliyor..