Türkiye ile Yunanistan arasındaki normalleşme adımlarının tek taraflı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Nikos Dendias'ın açıklamalarına bakılırsa Türkiye hala onlara göre güvenilir bir ülke değil.
 
Defencerewier'in haberine göre, Dendias Türkiye'yi kastederek İHA'larla F-35'leri düşürebileceklerini söyledi.

Dendias açıklamasında, ""Etrafınıza bir bakmalısınız. Şu anda savaş alanlarında bir devrim yaşanıyor. Yanı başımızda, çevremizde, her yerde bir devrim olması ve bizim sadece yıllar önce belirlediğimiz bir dizi kurala göre hareket ediyor olmamız mümkün mü? Bu tam bir körlük anlamına gelmez mi?"
 
F-35 Yunanistan tarafından satın alınacak ve bunun ne kadar derin bir sembolizm olduğunu ve Rafale'de olduğu gibi bu olasılığın Yunanlıları ne kadar güçlü ve gururlu hissettirdiğini biliyorum.
Ancak başka bir şey söylemek istiyorum, F-35'ler yeterli değil, manzaranın ve algının tamamen değişmesi gerekiyor. Düzinelerce ya da yüzlerce insansız hava aracının, belki de bir savaş uçağının vurabileceği darbeden kat kat daha büyük bir darbe vurabileceği bir çağda yaşıyoruz.
Çünkü denizde, deniz altında ya da karada otonom olarak hareket eden sistemler geleceğin ait olduğu sistemlerdir. Dolayısıyla plan yapma, algılama ve tepki vermeye hazırlanma şeklimizi değiştirmek zorundayız. Deniz Kuvvetlerinin modernizasyonu da temel öncelik olmaya devam ediyor.
 
F-35'ler yeterli değil, her derde deva değil. Bu algının tamamen değişmesi gerekiyor.
 
Birkaç düzine SİHA'nın, bir savaş uçağının vurabileceği darbeden kat kat daha büyük bir darbe vurabileceği bir çağda yaşıyoruz. 
 
Türk tarafında bir üslup ve davranış değişikliği gördük ve bu kesinlikle memnuniyetle karşılanıyor. Dürüst olmak gerekirse en ufak bir pozisyon değişikliği görmedik. Türkiye, Yunanistan'ın kabul etme ihtimalinin bulunmadığı pozisyonlarda kararlılığını sürdürüyor. Güvenmiyoruz, izliyor ve mevcut iklime göre tepki veriyoruz" dedi.

 
KAYNAK: TWİTTER HERMES