Milli imkanlar ışığında ve TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülen F-16 Uçağı Elektronik Harp Podu (EHPOD) Sistemi Geliştirilmesi Projesi, Yunanistan'ı titretti. Yunan medyasında yankı uyandıran gelişmede, entegrasyon faaliyetlerinin halen sürdüğü EHPOD projesiyle ilgili basında geniş kapsamlı yer verildi.

Fotoğraf: Star.com.tr

EHPOD'U F-16 KULLANARAK TEST EDİYORLAR

Star'ın haberine göre: Yunan medyası, Elektronik Harp Podu'nun (EHPOD) Türk F-16 savaş uçaklarının üzerinde kullanılarak testlerin başlatılacağını belirtti. Yunan medyası, Türklerin elektronik harp teknolojisine büyük ölçüde önem verdiğini yazdı.

EHPOD, AKINCI TİHA'DA DA YER ALACAK

Yunan medyasının yazdığına göre EHPOD, yakın bir zaman dilimi içerisinde Bayraktar AKINCI TİHA'da, yani Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nda da kullanılacak.

EHPOD'UN ÖZELLİKLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Elektronik Karşı Tedbir (EKT) sistemleri, radar sistemlerini yanıltmak veya karıştırmak amaçlarıyla kullanılır. Radar ekranlarında çok sayıda sahte hedefler oluşturulup gerçek hedefler bu vesileyle gizlenebilir veya rastgele olarak hareket ettirilebilir. Uçakların güdümlü füzelerden etkin olarak korunmasını sağlar.