Yunanistan'ın Türkiye korkusu sürüyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, Ankara'nın başarılı olması halinde Süveyş ve Karadeniz'den Orta Akdeniz'e kadar uzanan tüm deniz yollarını kontrol edeceğini söyledi.

Masada ve sahada her daim dik duruş sergileyen Türkiye, Yunanistan'ı korkudan titretmeye devam ediyor. Komşu Atina, bilindiği üzere her türlü ayak oyununa soyunurken, Türkiye konusundaki itiraflarından da geri kalmıyor.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hamle yapmasını hazmedemeyen Yunanistan'da, Başbakan Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, Kathimerini gazetesine yazdığı analizlerde Türkiye ile ilgili itirafları teker teker sıraladı.

MAVİ VATAN PLANI TÜRK ÜSLERİNCE DESTEKLENİYOR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan doktirini ile çok geniş bir alanda hakimiyet kurmaya çalıştığını beyan ederek, "Eğer Ankara başarılı olursa Süveyş ve Karadeniz'den Orta Akdeniz'e kadar uzanan tüm deniz yollarını kontrol edecektir. Üstelik Mavi Vatan planı da Türk üslerince destekleniyor. Türkiye, Libya'nın sayesinde Kuzey Afrika'ya açıldı, Somali sayesinde de Kızıldeniz'e açıldı." değerlendirmesini yaptı.

Diakopulas ayrıca, son 20 yıl içinde Türkiye'nin savunma ve donanma sanayisini geliştirebilmek için yok yüksek meblalarda yatırım yaptığını dile getirdi.

TÜRKİYE PASİFİK BÖLGESİNDE ETKİSİNİ ARTIRDI

Diakopulos, Türkiye'nin savunma ihracatı hususunda, Pasifik bölgesinde olan etkisini de artırdığına dikkat çekti. Diakopulos'un yaptığı değerlendirmesinde, "Özellikle de son 6 yılda Türkiye'nin Afrika kıtasında açtığı büyükelçilik sayısı 26. Pakistan ve Malezya gibi ülkelerle ekonomik ve savunma işbirliği anlaşmaları yaparak Pasifik'e olan erişimlerini genişlettiler." ifadelerine yer verdi.