Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz üzerindeki gerilimleri halen devam ederken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten küstah bir iddia geldi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlığı, Türkiye'nin ve Avrupa Birliği'nin (AB) arasındaki bir anlaşmazlığa çevirrmeyi başardıklarını ileri sürdü.

TÜRKİYE OLUMLU GÜNDEMİ KUCAKLAMADI

Miçotakis, katıldığı bir televizyon kanalı programında, 10-11 Aralık'ta gerçekleşecek olan AB Liderler Zirvesi ve Doğu Akdeniz'e ilişkin açıklama yaptı. Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlığı değiştirerek Türkiye-AB arasındaki bir anlaşmazlığa dönüştürdüklerini bir başarı olarak nitelendiren Miçotakis, AB zirvesinin Türkiye'ye bir şans tanıdığını, fakat Türkiye'nin bu olumlu gündeme kucak açmadığını iddia etti.

AVRUPA'NIN ÇOĞU ATİNA'NIN YANINDA, MÜTTEFİK ÇOK

AB'nin Türkiye'ye herhangi bir yaptırım uygulamaması halinde diğer konularda 'veto' hamlesi yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt veren Miçotakis, Avrupalıların birçoğunun Atina'nın yanına yer aldığını ve müttefiklerinin çok olduğunu dile getirerek bu hamleyi başkalarının da yapabileceğini söyledi.

GERGİNLİĞİ SÜRDÜRMEK TÜRKİYE'NİN YARARINA DEĞİL

Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki gerginliği devam ettirmesinin kendisine yararı olmadığını ileri süren Miçotakis, Avrupa'nın Türkiye ile olan ilişkisinin tekrardan değerlendirmeye alınması gerektiğini savundu.