Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemlerde büyük bir gerginlik var. Bunun en büyük sebebi de, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı kararlı adımlar. Türkiye her daim bölgedeki haklarını koruyacağını, sahada veya masada asla geri adım atmayacağını bildirirken

Yunanistan tarafı sürekli olarak masadan kaçıyordu. İki ülke arasındaki Doğu Akdeniz gerilim bir süreliğine durulmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde alınan Navtex kararının ardından bugün 3 yeni Navtex kararı daha alındığı açıklanınca, Yunanistan tarafı büyük şoka uğradı.

3 YENİ NAVTEX KARARI ALINDI

Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde Türkiye ve Yunanistan arasında süregelen gerilim, Ağustos ayında zirve yapmıştı. Türkiye'den bu sessizliği bozacak ve Yunanistan'ı kızdıracak yeni bir hamle geldi. Bölgedek haklarını korumaya devam edeceğini vurgulayan Türkiye, bugün 3 yeni NAVTEX duyurusu daha yaptı.

Askeri sevkiyata karşı yeni Navtex kararları

Gelen bilgilere göre Türkiye, 3 Navtex kararı daha aldı. Bu kararlar; Ege'de yer alan Sisam, Sakız, Ahikerya, Limni, Batnoz ve Semadirek adalarına askeri sevkiyat yapılması hareketine karşı olarak alındı. Askeri sevkiyatın ardından Türkiye'ye müdahale hakkı doğmuş oldu.