Türk SİHA ve İHA'lar, kardeş Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da verdiği mücadeleye büyük katkı sağladı. Ermenistan güçlerini bozguna uğratan TB-2 Bayraktar SİHA ve İHA'lar, Ermeni askerlerin korkulu rüyası haline geldi. Tüm dünya, Türk SİHA ve İHA'lardan satın almak için sıraya girerken Yunanistan'ı korku sardı. 

Yunan İstihbarat Teşkilatı eski üyesi Savvas Kalenderidis, bu güçlü savaş teçhizatlarının Ermenistan ordusuna yaptıklarını anımsatarak, aynı akıbetin kendi başlarına da gelebileceğini söyleyerek, "Bu gidişle biz de tıpkı Ermeniler gibi Türklerin SİHA'larına kurban gideceğiz." ifadelerini kullandı.

YUNAN HÜKÜMETİ HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Yunan İstihbarat Teşkilatı eski üyesi Savvas Kalenderidis, Türk SİHA'ların gördüğü her hedefi vurduğunu belirterek, bu konuda hiçbir şey yapmayan Yunan hükümetine sitem etti. Kalenderidis, "Halen neyi bekliyoruz? Mavi vatan bölgesi yavaş yavaş Türkleşiyor." dedi.

SİHA'LAR ERMENİSTAN'IN KORKULU RÜYASI

Dağlık Karabağ savaşında en başından beri kardeş Azerbaycan'ın yanında duran Türkiye, TB-2 Bayraktar SİHA'ları Azerbaycan ordusu için temin etti. Savaşta Türk SİHA'larının desteğini alan Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna büyük zayiat verdi. SİHA'lar adeta savaşın tüm seyrini değiştirdi. Azerbaycan, Türkiye'nin de yardımıyla 30 senedir hasretini çektiği topraklara kavuştu.

RUS SİHA'LAR ANCAK 4 GÜN DAYANABİLDİ

Türk askeri teçhizatlarının dünya çapındaki başarısı Rusya'nın İzvestiya gazetesine konu oldu. Gazetede, "Ermeniler, Türk İHA'ları karşısında çaresiz" başlığıyla yer alan haberde, Türk teçhizatının başarısından bahsedildi. Ermenistan Savunma Bakanlığı Askeri Kontrol Servisi eski başkanı Hagopyan, ise Rusya'dan temin edilen elektronik karşı önlem sistemlerinin, Türk SİHA ve İHA'lara karşı yalnızca 4 gün dayandığını söyledi.