Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi hala devam ederken, Yunanistan cephesinden Milletvekili Dimitris Keridis, Türkiye'nin haklılığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yunanistan'ın uluslararası hukuka uymayan hareketleri ve açıklamaları kendi milletvekillerinin bile aklına yatmıyor. 

ADALAR DENİZİ SADECE YUNANİSTAN'IN DEĞİL

Türkiye'nin haklılığını savunan Keridis, Adalar Denizi'nin yalnızca Yunanistan'a ait olmadığını, Ege sularının büyük bir kısmının uluslararası olduğunu belirterek, "Yaklaşık yüzde 40'ı ve tam olarak bu yüzden uluslararası suların Yunan denizi olmadığı gerçeğini sadece Türkler değil geri kalan gezegen de söylüyor." dedi.

Ruslar da Amerikalılar da bunu istemedi

"Ne Ruslar ne de Amerikalılar hiçbir zaman Adalar Denizi'nin bir Yunan denizi olmasını istemedi. Herkes Adalar Denizi'nin çoğunluğunun uluslararası sular olmasını istiyor ki özgürce geçebilsinler."

Türkiye'nin gözünden bakılınca adaletsizlik var

"Türkiye'nin de kıyıları var. Türklerin de bu denizde bir kıyısı ve iki adası var. Olaylara Türkiye'nin gözünden bakarsak eğer ortada çok büyük bir adaletsizlik var."

Kıta sahanlığına sahip olmak için yerleşim yeri gerekmekte

Türkiye'nin Batı bölgesinde yaklaşık 40 milyon, Meis adasında ise yalnızca 482 insanın yaşadığını belriten Keridis, "Meis'de ufak da olsa bir yerleşim yeri vardır çünkü kıta sahanlığına sahip olmak için bir adada yerleşim olması gerekir. Yunanistan bölgede insanlar yaşıyor diyor ve Türkiye de kendi insanlarım yaşıyor diyor ama birinde 482 kişi diğerinde 40 milyon kişi var." dedi.