1-Sarıyı azaltın: Eğer birden çok yumurta yiyecekseniz birkaçının sarısını yemeğinizden çıkarın. Bu sayede hâlâ faydalarını alabilir, fazlasını tüketmeyi dert etmezsiniz.

2-Yağda pişirmeyin: Yumurtayı pişirdiğiniz yağı azaltın veya yağda pişirmek yerine haşlayıp salatanıza doğrayın. Daha önce poşe yumurta yemediyseniz mutlaka deneyin.

3-Ekstra sebze kullanın: Bazı meyve-sebzelerin (örneğin domates) pişirildiği zaman besin değeri artar. Pişirilmese de birçoğu C ve K vitaminleri, potasyum ve folik asitle dolu. Omletinize soğan, sarmısak, biber, ıspanak, brokoli, mantar ekleyin.

4-Tuza yüklenmeyin: Tuz gerekli bir besin ancak çoğu insan fazla tüketir; bu durum da yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini artırır. Yumurtanın tadını çok yavan buluyorsanız karabiber, kimyon, zerdeçal gibi baharat seçenekleriyle tatlandırmayı deneyin. Bir yöntem de fesleğen, defneyaprağı, maydanoz gibi leziz ot ve bitkileri eklemek.

5-Etli-peynirli yapmayın: Yağlı et, peynir gibi süt ürünlerini yumurta tabağınızdan eleyin veya azaltın.

E vitamini bağışıklık sistemi, damar ve yaşlanma kaynaklı beyin hücresi koruması için önemli, esas bir vitamin. 2016’da yapılan bir araştırmaya göre yumurtayı karışık çiğ sebzeyle yemek, E vitamini emilimini artırıyor. Yumurta ayrıca bağışıklık sistemi ve kemik sağlığı için olmazsa olmaz D vitamini de içeriyor.

Yumurta harika bir besin kaynağı, özellikle yalnızca 78 kalori içeren bir yiyeceğe göre! Ne de olsa tek bir yumurtanın içinde, bir tavuk embriyonunun gelişimini sağlayacak tüm besleyici öğeler var. Yumurta sarısı, bazı antioksidanlar içeren ve iltihap önleyici bir besin olan ‘karotenoid’ kaynağı. Antioksidanlar, vücuttaki birçok hastalığa sebep olabilecek serbest radikallerle savaşan moleküller. Karotenoid göz sağlığı için de çok yararlı, hatta körlük ve katarakt gelişimi riskini düşürdüğü ortaya kondu.