Rus devlet kanalı Rossiya-1 TV tarafından yayınlanan ve Yugoslavya’nın bombalanmasının 25’inci yıldönümü vesilesiyle hazırlanan ‘Belgrad’ adlı belgeselde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, o dönemi trajik olarak nitelendirerek, “Batı’nın orada yaptıkları kabul edilemez. Trajedi çok büyük. Herhangi bir Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararı olmadan, doğrudan operasyon kararı alarak aslında Avrupa'nın merkezinde bir savaş başlattılar” ifadelerini kullandı.

Askeri operasyon, BM Güvenlik Konseyi'nin onayı olmaksızın, Batılı ülkelerin yetkililerinin 'Sırpların Kosova özerk bölgesinde etnik temizlik yaptığı ve burada insani bir felakete yol açtığı' iddialarına dayanılarak sürdürülmüş, NATO hava saldırıları, 24 Mart'tan 10 Haziran 1999'a kadar devam etmişti.

NATO bombardımanu 87'si çocuk olmak üzere 2 bin 500'den fazla kişinin ölümüne ve 100 milyar dolarlık zarara yol açmış, bilim insanları, bombardımanlarda kullanılan seyreltilmiş uranyumun kanser vakalarında artışa yol açan etkilerini bu operasyon sonrası belgelemişti.