Terör örgütü YPG/PKK'nın sözde komutanlarından birinin daha üstü çizildi. Kahraman askerler, sözde tabut komutanı, kod adı Zinarin olan Narin Oso isimli terör örgütü mensubunu, İHA'lar yordamıyla Suriye'den Diyerbakır'a kadar adım adım izledi. Bağlantıları tespit edilen terörist, hava yoluyla etkisiz hale getirildi.

SALDIRI HAZIRLIĞI İÇİNDEYDİ

Terörist Narin Oso, yalnıca üst düzey gizli teröristler tarafından bilinen büyük bir gizlilikle Türkiye'ye girdi. Ancak istihbarat birimleri, Türkiye'ye geçeceğini önceden bildikleri teröristi henüz Suriye'deyken iki kuryesiyle birlikte yakın olarak takip etti. Türkiye içinde bulunan bağlantılarının tespit edilebilmesi için teröristin her adımı izlendi. Gelen bilgilere göre kadın terörist, Türkiye'nin güvenlik güçlerine yönelik bir saldırı hazırlığı içindeydi.

TERÖRİST, HAVA YOLUYLA ÖLDÜRÜLDÜ

İHA'lar, Diyarbakır ilinin Dicle ve Elazığ'ın Arıcak ilçelerinin arasında yer alan Görese Dağı'nda, koruması ile beraber Kurşunlu Köyü çevresinde olduğunu tespit etti. İHA'ların tespitinin ardından bölgeye F-16 savaş uçakları tarafından hava harekatı gerçekleştirildi. Harekat kapsamında Narin Oso ve koruması olan Elif Eylem Önkol etkisiz hale getirildi.

ÖLÜM HABERİNİ 1 YIL SONRA VERDİLER

Çatırdamaların baş gösterdiği, örgütten kaçarak teslim olan teröristlerin sayısının arttığı şu dönemlerde terör örgütü, örgütteki moral bozukluğunu önlemek adına iki sözde önemli teröristin ölümünü ancak bir yıl sonra duyurabildi. İki teröristin ölümü, terör örgütü nezdinde sıradan teröristlermiş gibi, kısacık bir açıklama ile duyuruldu.