Suriye’de YPG/PKK'lı teröristler tecavüz ettikleri genç kızı, aldıkları video kayıtlarını yakınlarına göstermekle tehdit ederek canlı bomba olmaya zorladı.


Terör örgütünün işgal ettiği Münbiç ilçesinde yaşam sürdüren Rakkalı 27 yaşındaki N.M. ile amcasının 17 yaşındaki kızı R.M, geçtiğimiz haftalarda bombalı saldırı amacıyla gönderildikleri Afrin’de güvenlik güçlerince yakalanarak tutuklandı.


N.M. ve R.M, yaptığı açıklamada, terör örgütünün, kanlı eylemlerini yapmak amacıyla kullandığı yöntemlerini anlattı. N.M, Münbiç'teki "Hacı" kod adlı bir teröristin, amcasının kızıyla Afrin'de birine teslim etmek üzere bir eşya iletmeleri karşılığında 1500 dolar vermeyi teklif ettiğini ifade etti. Teklifi kabul etmediklerini kaydeden N.M, bunun üstüne "Hacı" kod adlı teröristin, amcasının kızına tecavüz ederek video kaydını aldığını belirtti. N.M, kendilerine verilen eşyanın bomba olduğunu bilmediklerini dile getirerek, "Münbiç dışına gitmek istemediğimiz amacıyla evvel kabul etmedik." ifadesini kullandı. 


"YA GİDERSİN YA DA BU VİDEOYU YAYINLARIM"


"Hacı" kod adı teröristin, teklifi kabul etmemeleri durumunda söz konusu videoyu yayınlamakla tehdit ettiğini ifade eden N.M, "Küçük çocuklarım ve eşimin hasta olduğunu belirterek kabul etmedim. Telefonu çıkartarak bir video açtı. Gözlerime inanamadım. 17 yaşındaki amca kızıma nasıl böyle bir şey yapardı. Bağırdım, söylendim ama 'Ya gidersin ya da bu videoyu yayınlarım. Aileniz, adınız her şeyiniz karalanır.' dedi. Mecburen aynı gün gidip geleceğimiz konusu ile ilgili anlaştık." şeklinde konuştu. 


N.M, ertesi gün Afrin'e doğru yola çıktıklarını söyleyerek, "Yola çıkmadan evvel üzerlerimize ağır bir yelek giydirdiler. İkimize ayrı telefon verdiler. 'Bu telefon üstünden irtibat kuracağız' demişti." şeklinde konuştu.


Ölüme gönderildiklerinden haberlerinin olmadığını ifade eden N.M, "Ölüme geldiğimizi bilmiyorduk. Bize verilen telefondan Hacı’ya (kod adlı terörist) ulaşıyorduk. Amcamın kızı yaşadığı travmadan korkuyor. Konuşamıyordu. Tek amacımız (üzerlerinde taşıdığı eşyaları) istikbal olan kadına vermekti. (Afrin’de) arabadan indirdiler bizi. Çarşının ortasında kaldık. Hacı'yı arıyorduk. Kimse gelmiyordu. Bize bir camiye girmemizi üzerimizde bulunan yelekte GPRS olduğunu ifade etti. Yeleklerin üstünde düğmeler var. Ona basın söylüyordu ısrarla." şeklinde konuştu. 


N.M, tek hedeflerinin verilen emaneti teslim edip geri dönmek olduğunu belirterek, şunları ifade etti: 


"Tekrardan aradığımızda 'yeleklerinizde mavi bir kablo var, onu kesin' söylüyordu. Yelekte bulunan fermuarı açmamızı ifade etti. Amcamın kızı açmaya çalışsa da açılmadı. Emniyet güçlerinden birileri geldi. 'Kimsiniz, nerelisiniz' diye sordular. Üzerlerimizdekileri gösterdik. Bir anda çevremizi askerler ve zırhlı araçlar sardı. Ne taşıdığımızı yeni anlamıştık. Hemen üzerimden çıkarıp yere attım. Amcamın kızı korktu. Çıkartmadı. Görevliler telkinde bulunuyordu. Daha sonra farklı giyimli biri geldi. Üzerindeki yeleği kesti ve çıkarttı. Bomba düzeneği olduğunu bilmiyorduk. Bomba olduğunu bilseydik üzerimizde taşır mıydık.? Bunların ne dini var ne imanı. Tecavüz ediyorlar, video çekiyorlar, tehdit ederek istediklerini yaptırıyorlar." 


"BOMBA TAŞIDIĞIMI BİLSEYDİM YOLA ÇIKMAZDIM" 


Teröristlerin tecavüzüne uğrayan 17 yaşındaki R.M. ise terör örgütüne çalışan "Tarık" diye birinin vasıtasıyla "Hacı" kod adlı teröristle tanıştıklarını ifade etti. 


R.M, "Tarık" adlı teröristin kendine iş göstermek amacıyla bir yere götürdüğünü belirterek, "Başka adamlar da vardı. İnmek istemedim. Zorla indirdi. Silahını çıkartarak beni tehdit etmeye başladı. Üzerimi çıkarmamı ifade etti ve (Hacı kod adlı terörist) bana tecavüz etti." dedi. 


"Hacı" kod adlı teröristin kendisini tehdit ettiğini söyleyen R.M. "Hacı, 'benim size ihtiyacım yok bundan sonra siz bana muhtaçsınız.' dedi. Videoyu her yere yayacağını ifade etti. Mecburen amcamın kızıyla yola koyulduk. Bomba taşıdığımı bilseydim yola çıkmazdım. Ailem o videoyu görseydi de keşke beni kesselerdi de kabul etmeseydim." şeklinde konuştu.