Yeni düzenleme kapsamında sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de bir temsilcilik bulundurması gerekiyordu. Bu doğrultuda sosyal medya şirketlerinden yalnızca VKontakte,Türkiye'ye temsilci atamıştı. Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube gibi sosyal medya uygulamaları ise yasaya göre hareket etmeyerek temsilci açmadıklarından ötürü 2 kez para cezası almıştı.

Ancak YouTube, blog sayfasından yaptığı gönderi ile beraber Türkiye'de temsilci açacağına dair bilgilendirmede bulunarak yasal süreçte gerekli olacak her türlü adımın at alacağına ilişkin açıklama yaptı.

YOUTUBE TEMSİLCİLİK AÇMAYI KABUL ETTİ

Blog gönderisinde, 2012 yılında Türkiye'de kurulduğu belirtilen YouTube'un, söz konusu tarihten bugüne kadar gelişen bir yaratıcı ekonomiye katkı sağlayan yüzlerce başarılı içerik oluşturucusuna ev sahipliği yaptığı da belirtildi. Içerik üreticileri arasında gazeteciler girişimciler öğretmenler eğlenceli içerik üretenler gibi pek çok daldan kişinin çok yüksek izleyici kitlesine ulaşan çeşitli kimseler olduğuna dikkat çeken YouTube; YouTube'un açık platformunun oynadığı önemli rolü anladıklarını ve bu doğrultuda ekosistemi korumak ve beslemek adına kararlar almayı sürdüreceğini ifade etti.

İNTERNET YASASI KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE İNCELENDİ

YouTube tarafından yapılan açıklamada ayrıca, 5651 sayılı İnternet Yasası'nın da kapsamlı bir çerçevede analiz edildiği, bu doğrultuda temsilci atama işlemlerinin tamamlama sürelerine uyum gösterileceği ve 6 aylık şeffaflık raporlarının yayınlanması gibi ayrıntılarında kabul edildiği belirtildi.