Google hizmetleri geçtiğimiz saatlerde bir çöküntü yaşadı. Başta video paylaşım sitesi Youtube olacak şekilde tüm Google hizmetlerine erişim bloke oldu. Kullanıcılar, Youtube uygulamasına veya internet sitesine giriş yapmaya çalıştıkları zaman, "Something went wrong (bir şeyler ters gitti)" hata mesajıyla karşılaştı. Google servislerinde ise 302 kodlu hata ile karşılaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları, Twitter'da paylaşım yaparak, "Youtube çöktü mü, Google servislerine erişilemiyor, Google bir şeyler ters gitti hatası" gibi karşılarına çıkan hataları yazmaya başladı. Peki, Youtube çöktü mü, Google servisleri ne zaman düzelecek? İşte detaylar...

BÜTÜN GOOGLE HİZMETLERİ ÇÖKTÜ

Google'ın dünya çapında hizmet veren Youtube adlı video paylaşım sitesi, Gmail adlı e-posta hizmeti gibi bütün hizmetlerinin çöktüğü görüldü. Sosyal medya kullanıcıları Youtube'a girmeye çalıştıkları zaman "Something went wrong" ibareli bir hata ile karşılaştılar. Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, "YoutubeDOWN" etiketi, TT (Trend Topic) listesine girdi.

Hangi Google hizmetlerine girilmiyor?

Tüm dünyadan kullanıcılar, Google'ın sunduğu hizmetlere giriş yaparken sorun yaşadı. Google'ın en popüler hizmetlerinden Google Drive, Google ADS, Gmail, Google Play, Google Admob ve Google Adsense hizmetlerine giriş yapılamadı.

GOOGLE TÜRKÇE HESABINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Google Türkiye, Twitter'dan bir paylaşım yaparak sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Yapılan paylaşımda, Google sunucularında meydana gelen sorunların farkında olduklarını dile getiren Google yetkilileri, sorunun giderileceğini söyledi.