Bağ-Kur emeklisi Mehmet Ç.'nin hayatı 11 Eylül tarihinde karardı. Saat 15.10 civarında telefonu çalan Mehmet Ç., neler olacağından habersiz bir şekilde telefonu açtı. Arayan kişi kendisini 'Aylin' olarak tanıtarak Ç.'nin eskiden emekli maaşını aldığı bankadan aradığını iddia etti. Dolandırıcı, Ç.'ye kredi kartı liminiti arttırabileceğini, önceki kredisi nedeniyle dosya masrafı alacağı olduğunu söyledi.

 

TELEFONU KIZINA VERDİ

Mehmet Ç., dolandırıcının anlattıklarını anlamayınca telefonu kızı Ş.A'ya verdi. Bir süre telefonda konuşan Ş.A.'dan daha sonra telefona gelen SMS'lere onay vermesi istendi. Birkaç dakika ara ile telefona bir ton SMS geldi. Ş.A. bu SMS'lerde bulunan linklere tıklayarak bir bir onay verdi.

Görüşme 3 saat sürdü

Telefondaki kişi Ç.'nin biriken para puanlarından, geçmiş dönemden kalan dosya masrafı alacaklarına değin bir dizi işlemi yaptığını söylerken görüşmenin 3 saati bulması, Ş.A.'nın şüphelenmesine yol açtı. Telefonla konuştuğu esnada kendilerine ulaşan numarayı arama motoruna yazan Ş.A., numaranın Kıbrıs numarası olduğunu anlasa da iş işten geçmişti.

VURGUNLA KREDİ KARTI BORÇLARINI KAPATTILAR

'Aylin' isimli dolandırıcı, telefonu kapatmadan önce yapılan işlemlerle ilgili bir e-posta göndereceğini söyledi. Herhangi bir dekontun gönderilmediğini fark eden Ş.A., dolandırıldıklarını anladı ve babasıyla birlikte polise başvurdu. Ayrıca Ş.A., hesaplara bloke koydurdu ve kredi kartlarını işleme kapattırdı.

Öte yandan dolandırıcıların, önce Ç.'ye ait kredi kartlarının limitini arttırdığı, ardından biri 10 bin TL, diğeri 30 bin TL olmak üzere iki ayrı kredi çektiği, ayrıca kredi kartlarıyla da dolandırıcılara ait vergi borcunun kapatıldığı öğrenildi.

Toplamda 70 bin liralık vurgun yapılan Mehmet Ç., aylık 2 bin 100 liralık emekli maaşı ile oluşan borçları nasıl ödeyeceğini düşünürken geceleri uyuyamadığı, başına ilk defa böyle bir şeyin geldiğini aktardı.