Gazeteci Ersoy Dede, Akşam Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'nın yoğun bakıma alındığını duyurmuştu. Aort damarının yırtılması sonucunda ameliyat olan Emin Pazarcı'nın adı gündem oldu. Bu bağlamda sosyal medya kullanıcıları Emin Pazarcı'nın kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Emin Pazarcı kimdir? Emin Pazarcı'nın hayatı, kitapları ve hakkında merak edilenleri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz...

EMİN PAZARCI KİMDİR?

Emin Pazarcı Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde eğitim aldığı dönemde medya dünyasına giriş yapmıştır. Emin Pazarcı, Avni Özgürel ile birlikte Yeni Sözcü Dergisi'ni çıkarttı.1980 darbe dönemindeki sıkı yönetim neticesinde dergi, sıkı yönetim komutanlığınca kapatıldı.

Emin Pazarcı muhabir olarak görev yaptı

Ardından Tercüman ve Akajans kurumlarında muhabir olarak görev yaptı. Emin Pazarcı uzun yıllar boyunca parlamento, diplomasi, savaş ve ekonomi muhabiri olarak görev yapmıştır. Ardından Tercüman Gazetesi'nde haber müdürü ve yazar olmuştur.

Pek çok programı hazırlayıp sundu

Tarih 1995'i gösterdiğinde Akşam Gazetesi'ne geçiş yaparak Ankara temsilcisi ve yazar olarak göreve başlamıştır. Ayrıca geçmiş yıllardan bugüne kadar İnce Çizgi, 9. Senfoni, Nargile Kahvesi ve Güne Başlarken gibi programları hazırlamış ve sunuculuk görevini üstlenmiştir.

Emin Pazarcı'nın yazdığı kitaplar

Mezun olduğu üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapmış ve dersler vermiştir. Bu görevleri üniversitedeki 2 dönem boyunca yapan Emin Pazarcı, Kurt Bakışı ve Gizli Alemler adında kitaplar yazmış, bu kitaplarla 100'den fazla ödül kazanmıştır.

EMİN PAZARCI'NIN ÖZEL HAYATI 

Tarih 2016'yı gösterdiğinde Emin Pazarcı, evlilik kararı aldığı Beyza Arbaş ile dünya evine girdi. Hali hazırda Akşam Gazetesi'ndeki görevlerini sürdürmektedir.