Beverly Hilton'da düzenlenen törende 78 yaşındaki Britanyalı efsanevi oyuncu, 1923'teki rol arkadaşı Harrison Ford tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü'yle onurlandırıldı.

Mirren ödülünü aldıktan sonra bir kağıt parçasında yazanları yüksek sesle okumaya başladı.

X'te paylaşılan videoda Mirren'ın "Baylar ve bayanlar, saygıdeğer konuklar ve sevgili dostlar, bugün bu olağanüstü ödülü kabul etmek üzere karşınızda bulunmaktan derin bir tevazu ve son derece onur duyuyorum. Oyunculuk zanaatına adanmış bir ömrün takdir edilmesinin ayrıcalığı kelimelerle anlatılamaz" dediği duyuluyor.

Her şeyden önce, sektöre ve bu inanılmaz yolculuk boyunca beni destekleyen kişilere yürekten duyduğum minnettarlığı ifade etmek istiyorum. Tutku, zorluklar ve hepsinden önemlisi hikaye anlatma sanatına duyduğum sarsılmaz sevgiyle dolu bir hayat oldu.

Mirren "Ve bu yapay zeka tarafından yazıldı" diye ekledikten sonra kağıdı parçalayıp sahnenin zeminine attı.

Oyuncunun bu neşeli hareketi seyircilerin coşkulu alkışları ve tezahüratlarıyla karşılandı.

Yapay zeka son zamanlarda Hollywood'da en çok konuşulan konulardan biri. Sektördeki pek çok rolün yerini yapay zekanın alacağı endişesinden dolayı geçen yılki oyuncu ve yazar grevlerinin başlıca meselelerinden biriydi.

Variety'nin aktardığına göre Mirren konuşmasının başka bir bölümünde Ford'un yanı sıra James Mason, Bruce Willis, Vin Diesel, Al Pacino ve Ryan Reynolds gibi diğer yönetmen ve rol arkadaşlarıyla birlikte çalışırken yaşadığı bazı değerli anıları anlattı.

Stephen Frears'ın 2006 yapımı gerilim filmi Kraliçe'de (The Queen) canlandırdığı Kraliçe II. Elizabeth rolüyle kazandığı ilk Akademi Ödülü'nü anmaya da zaman ayıran Mirren o zamanki düşüncelerini paylaştı:

Artık gerçekten tek bir yol var ve o da yukarısı olamaz.

Amerika Yönetmenler Birliği'nin eski başkanı olan eşi Taylor Hackford'ın yanı sıra Vin Diesel, Alan Cumming, Andrea Riseborough, Pierce Brosnan, Patrick Stewart ve Bryan Cranston da gecenin sunucuları arasındaydı.

KAYNAK: Independent