Şirket, aktarıldığı kadarıyla Vivo’nun uluslararası pazarlardaki köklerini derinleştirirken yerel üretimi artırmayı amaçlayan “Daha Yerel, Daha Küresel” stratejisi doğrultusunda dünya genelindeki ayak izini güçlendiriyor.

Toplam 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen 12.000 metrekarelik Vivo Türkiye fabrikasında, maksimum üretim kapasitesi ise yıllık 5 milyon adet olarak hedefleniyor. Şirket bu yatırımı ile yapısal donanım dizaynı, elektronik, yazılım testi ve kalite kontrol gibi alanlarda 3 yıl içerisinde yerel olarak 2 binden fazla kişiye iş imkanı sağlamayı planlıyor.

Konu hakkında konuşan Vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai; “Küresel üretim ağımızı ve uzun vadeli yatırımlarımızı genişleterek, farklı pazarları kucaklamayı ve yerel halkı daha fazla iş fırsatıyla güçlendirmeyi ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için harika ürünler ve hizmetler yaratmaya devam etmeyi arzuluyoruz.

DAHA YEREL DAHA KÜRESEL

Vivo, 2014’ten beri, “Daha Yerel, Daha Küresel” stratejisine bağlı kalıyor ve küresel Ar-Ge ve üretim tesislerini kolayca kuruyor. Şirketin yeni üretim tesisinin Türkiye’deki gelişimi, vivo’nun küresel üretim yeteneklerini genişletme ve uluslararası gelişimini hızlandırma konusundaki kararlılığını ve adanmışlığını yansıtıyor. Resmi olarak Türkiye pazarına sağlam bir bağlılıkla Ağustos 2020’de giriş yapmaktan onur duyduk ve bugün kararlılığımıza, adanmışlığımıza yönelik somut bir adım daha atıyoruz. İlk olarak giriş segmentindeki Y11s ve Y20 modellerimizin üretimini bu fabrikada tamamladık. Aynı zamanda bu dev adım ile Türkiye’de istihdam fırsatları sunacak olmamız nedeniyle çok heyecanlı ve gururluyuz. Ekip olarak tek bir hedef etrafında birleşmeyi, hayatta her zaman daha iyisini yaratmayı ve birlikte yaşadığımızı hissetmeyi amaçlıyoruz. Hizmete açtığımız üretim tesisimizin şirketimize ve topluma hayırlı olmasını diliyorum” dedi.